Rukomet

Veliki rukometni derbi na Cetinju

Šampion i jedini konkurent za titulu, Partizan i Lovćen, danas će u okviru drugog kola Super lige za rukometaše igrati meč, koji neće biti presudan, ali može pokazati ko je bliži trofeju.

“Jednu meč loptu smo propustili, drugu nećemo sigurno. Uz dužno poštovanje prema Partizanu kao klubu u cjelini, uvjeren sam da smo bolji i da se titula ove sezone sigurno vraća na Cetinje gdje joj je i mesto. Sa velikim nestrpljenjem očekujemo duel koji slijedi, dvorana će sigurno biti ispunjena do posljednjeg mesta, a kao i svi u timu, siguran sam da će na kraju, navijači Lovćena imati mnogo razloga za radovanje i slavlje”, naglasio je Mirko Damjanović, prvotimac Cetinjana.

Prije samo dvadesetak dana Tivćani su bili ubjedljivi na Cetinju šampion je protiv lidera slavio 28:20. Sada se očekuje još dramatičniji meč u kojem oba tima imaju iste ambicije napravit korak ka tituli.

“Lovćen igra na svom parketu. U dosadašnjem dijelu sezone su izgubili samo jednu utakmicu i to protiv nas u samoj završnici ligaškog dela šampionata. Na papiru, favorit je Lovćen koji ima i bod više u odnosu na nas. Pored toga, mi imamo mnogo problema sa povredama, u pitanju su nosioci igre, momci od kojih zavisi igra kako u odbrani tako i u napadu. Međutim, ne putujemo na megdan Lovćenu tek tako, naprotiv. Cetinjani će na parketu morati da nas ubijede da su bolji, a to će vjerujem biti veoma teško”, rekao je trener Partizana Dejan Stjepčević.

U samoj završnici ligaškog dijela šampionata, dva kola prije kraja Superlige u kojoj se pored Lovćena i Partizana nalaze Jedinstvo i Komovi, Partizan je slavio na Cetinju sa 28:20. Da nije, sada bi Lovćen imao pet, a ne jedan bod više u odnosu na Partizan.

Pomenuti duel, aktuelni šampion iz Tivta je odigrao bez Vuka Kaluđerovića i Đorđa Peruničića, momaka koji spadaju u grupu najboljih igrača u Crnoj Gori. Na pitanje, da li će meč koji slijedi biti odlučujući u borbi za titulu, Dejan Stjepčević je bio jasan.

“U pitanju je jako važan duel od kojeg će u velikoj mjeri zavisiti epilog u borbi za titulu. Međutim, mislim da nije odlučujući, jer je ostalo poslije Lovćena još tri kola do kraja. Cetinjani dolaze u Tivat, a ni nama ni Lovćenu neće biti lako da stignemo do pobjeda u duelima sa Jedinstvom i Komovima”, kazao je Stjepčević.

Send this to a friend