Rukomet Rukometašice Budućnosti danas u Dortmundu (14 h) priželjkuju prvi trijumf u Ligi šampiona

Vrijeme je za pobjedu

Pred rukometašicama Budućnosti je možda najveći izazov u ovogodišnjoj Ligi šampiona. ,,Plave“ će danas od 14 sati u Dortmundu protiv Borusije odigrati peti meč u grupi B gdje traže pobjedu, koja bi ih približila željenoj formi i ambicijama koje su ozbiljno uzdrmane zbog objektivnih okolnosti. Trener Dragan Adžić, nakon što je bio suočen sa koronom u ekipi, zbog čega 10 rukometašica 35 dana nije treniralo, prošle sedmice mogao je da bude zadovoljniji. Ozbiljan korak u remiju sa Brestom (22:22) napravila je Budućnost i čini se uhvatila dobar zalet za novi izazov u Njemačkoj.

“Spremamo se za Borusiju kao da je Đer ili Brest u današnjem rukometu. Zaslužili su dosadašnjim igrama, a i pozicija naša i situacija u kakvoj smo posljednjih nekoliko mjeseci navodi nas na potrebu da ih doživimo maksimalno oprezno”, kazao je Adžić.

Stanje na tabeli pokazuje da je Borusija favorit! Ima bod više od Budućnosti, a posljednjim izdanjem protiv CSKA kod kuće igračice ove ekipe nagovijestile su neke dobre stvari. Debitant u društvu najboljih nema klasu tipa Pino, Lekić, Mehmedović, Radičević, Brnović, ali je u sistemu koji mnogim ekipama nije najbolje legao. To je najbolje osjetila Podravka od koje su bili bolji u Koprivnici.

“Vjerujem u tim i da ćemo nastaviti da rastemo. U utakmici sa Brestom imali smo određenih personalnih problema, a u Njemačkoj, zbog problema sa okom, neće braniti Atingre. Sa nama su Barbara Arenhart i mlađa golmanka MilenaVujisić. Sve ostale su tu i spremale su se maksimalno za nas, u ovom momentu, značajan meč”.

Njemački tim je odavno u takmičarskom ritmu. Do sada je odigrao pet utakmica u domaćem prvenstvu i četiri u elitnom takmičenju. Skor šest pobjeda (pet u domaćoj ligi i jedna u LŠ) je za pohvalu.

“Znamo na koji način igraju, poštujemo njihovu energiju, brzi rukomet i sve ono što su pokazale do sada u njemačkom prvenstvu i u Ligi šampiona. Ali vjerujem da ćemo svemu tome moći da da se odupremo”.

Očekuje trener Budućnosti da igračice kroz ovaj i naredni meč sa Đerom u Podgorici se približe zacrtanom cilju.

“Od utakmice u Njemačkoj, preko utakmice sa Đerom ušli bi u takmičarski ritam. I nakon sedmice pauze i sa još dvije utakmice, vjerujem da bi u tom periodu mogli da dođemo na viši nivo nego što je to sada. Vjerujem da bi u datom momentu mogli da odigramo sa vrhunskim ekipama na nivou na kakvom su one”.

Jedna od posljednjih igračica koja se pridružila ekipi bila je Tatjana Brnović. Nakon Odenzea i fenomenalne partije u Podgorici sa Brestom, Brnović je blizu željenoj formi.

“Tanja je jedna od 10 igračica koja je 35 dana bila na prinudnom odmoru. Proces njenog oporavka tekao je tako da smo ocijenili da je najbolje da bude u fulu negdje u desetom mjesecu, a dala je više nego što je u ovom momentu smjela. Očekujem i progresiju njene forme i da djeluje još bolje nego sa Brestom, kao i sve ostale djevojke”.

Send this to a friend