Tenis

Đoković: Tenis visokog nivoa, nadam se jubilarnoj pobjedi protiv Ruda

Novak Đoković

Novak Đoković bio je zadovoljan igrom i pobjedom nad Feliksom Ožeom Alijasimom u četvrtfinalu Mastersa u Rimu.

Srpski teniser slavio je sa 2:0 u setovima i biće prvi na ATP listi i sljedeće sedmice, što mu garantuje mjesto prvog nosioca uoči Rolan Garosa.

“Tenis visokog nivoa. Drugačiji su uslovi, sporija je šljaka, lopta niže pada. Znam Feliksa jako dobro iako protiv njega nisam nikad igrao. On je tu, već neko vrijeme u vrhu svjetskog tenisa. Nismo igrali do sada. Imao je opasan servis, jedna stvar je trenirati, a druga stvar igrati protiv njega zvaničan meč. Pogađao je servise sjajno, nije mi bilo lako da riterniram. S druge strane, on dobro riternira i odlično se kreće, tako da me je natjerao da podignem nivo igre i igram konstantno dobro”, rekao je Đoković.

Za mjesto u finalu, ali i 1000. pobjedu u karijeri igraće večeras protiv Kaspera Ruda.

“Biće i ta jubilarna, nadam se. Rud je sjajan protivnik, specijalista za šljaku. Dokazao se na ovoj podlozi, igrao je i finale Majamija ove godine, sjajan je momak. Nekoliko puta smo igrali zajedno, lijepo se slažemo i van terena, pobjedu ćemo na terenu željeti i on i ja. Igrao sam prije par godina protiv njega u polufinalu preko dana, sada će to biti noć, tako da se nadam da ću odigrati dobro kao i večeras. On je napredovao dosta, nadam se da mogu da ponovim igru od večeras, ako se to ostvari, imam dobre šanse da pobedim”, poručio je Đoković.

Đoković i Rud igraće večeras od 19.30.

Send this to a friend