Tenis Rolan Garos

Sudar generacija: Može li Đoković da zaustavi furioznog Alkaraza

Karlos Alkaraz je deklasirao Stefanosa Cicipasa i poslao jasnu poruku Novaku Đokoviću pred polufinale Rolan Garosa.

Mladi Španac dominirao je u duelu sa petim teniserom svijeta i trenutno mu se daju najveće šanse da u nedjelju podigne Trofej musketara u Bulonjskoj šumi.

Ipak, prvo će morati da preskoči jednog od najboljih svih vremena, koji u Parizu juri rekordni 23. Grend slem trofej.

“Rekao bih da su svi očekivali ovaj meč od momenta kada je žrijeb objavljen, kao i ja. Stvarno sam želio da igram taj meč, poslije prošlogodišnjeg u Madridu. Htio sam da igram sa njim ponovo. Obojica smo na visokom nivou. Ako hoćeš da budeš najbolji, moraš da pobijediš najbolje. Za mene je igranje protiv takve legende kao Novak istorijska prilika. Meč od prošle godine ne utiče na ovaj, bilo je to tada, naučili smo dosta toga od tada, biće sigurno drugačije u petak”, rekao je Alkaraz.

Novak Đoković je u četvrtfinalu izgubio set od Karena Hačanova, ali je od taj brejka drugog koji je dobio sa nulom preuzeo kontrolu meča i pokazao zašto je i sa punih 36 godina i dalje među najboljim igračima svijeta. Protiv Karlosa Alkaraza očekuje veliku borbu i najteži meč od dolaska u Pariz ove godine.

“Broj jedan je na svijetu, igra vrhunski tenis, ima zrelo ponašanje na terenu, bodri se i pozitivan je. Svaka čast na svemu i njegovom timu što su postigli, on je definitivno igrač kog treba pobijediti ovdje, favorit je.. Polufinale grend slema je veliki događaj, veliki meč, koliko iskustvo može da mi pomogne ne znam, biću spreman da bude možda i najduži meč na turniru”, istakao je Đoković.

Novak ističe i da je dugačak put pred Karlosom, kako bi uspio da dođe u situaciju da ga porede sa najvećim igračima u istoriji bijelog sporta.

“Alkaraz je sada igrač koji privlači mnogo pažnje, ali Nadal i Federer, to ne može da se poredi. Mora mnogo da vesla još da dođe do tih visina, ali na pravom je putu. Polufinale grend slema… Sa kim god da igram, igra se do poslednje kapi krvi, znoja, snage, svega… Da se ode još korak dalje – ne znam jos koliko cu prilika imati da se borim za velike trofeje, ovo vidim kao veliku priliku kad god sam u ovoj situaciji”, dodao je Đoković.

O Đokoviću je Alkaraz govorio biranim riječima, svjestan da se radi o jednom od najboljih tenisera svih vremena. Bez obzira što ima 36 godina, Alkaraz smatra da i dalje igra na vrhunskom nivou.

“Biće ovo njegovo 45. polufinale grend slema, meni tek drugo. Iskustvo je na njegovoj strani sigurno, ali o tome neću da razmišljam u ovom momentu. Đoković je jedan od najboljih u istoriji, igra fantastičan tenis, vraća sve lopte, kao zid je. Probaću da zaboravim sve i da se fokusiram samo na tenis”, poručio je Alkaraz.

Karlos Alkaraz i Novak Đoković će za plasman u finale Rolan Garosa igrati u petak na stadionu “Filip Šatrije”.

Send this to a friend