Tenis

Tipsarević: Mediji, ostavite Novaka na miru, nije moguće stalno dominirati

Srpski teniser Janko Tipsarević kazao je da mediji previše kritikuju Novaka Đokovića, koji je mnoge razmazio fantastičnim rezultatima.

Trenutno drugi igrač svijeta je u krizi od prošlogodišnjeg Rolan Garosa, ali njegov zemljak smatra da nema potrebe da ga bilo ko napada zbog toga.

“Stoji da je rana eliminasija Novaka u Australiji bila iznenađenje za sve, ali i takve stvari se dešavaju. Ljudi griješe kada napadaju Novaka, ističući da nije onaj stari, ali njegov nivo igre je bio takav, da kada igra finale US Opena, finale Završnog Mastersa i osvoji ‘samo’ Toronto – igra kao go*no. Smatram da nije korektno kako se mediji odnose prema njemu. Takođe, nije moguće ostati na onom nivou na kom je on bio zauvijek, ali, opet, ne bih se iznenadio ako bi na kraju ove godine prvi bio neko koga sada uopšte ne spominjemo”, rekao je Tipsarević.

Janko je objasnio da je Novakova dominacija mogla da loše utiče na tenis kao sport.

“Osjećam da Đoković nije onaj kao nekada, ali ne smatram da je to nešto loše za tenis. Jer, promjene dovode do velikog uzbuđenja kod navijača. I ja sam, kao jedan od njegovih bliskih prijatelja, prestao da gledam njegove mečeve u jednom trenutku jer je bil toliko dosadno, prosto sam znao da će da pobijedi. Kad ja koji igram tenis razmišljam tako, zamislite kako se osjeća prosječni teniski gledalac”, dodao je Tipsarević.

Send this to a friend