Vaterpolo Provjere

Ajkule testirane u Igalu

Nakon dva mjeseca pauze zbog pandemije koronavirusa, profesori Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore su nastavili sa antropometrijskim mjerenjima i realizovali mjerenje seniorske vaterpolo reprezentacije Crne Gore. Testirano je 20 najboljih igrača koje je okupio selektor Vladimir Gojković sa pomoćnicima.

Aktuelni osvajači bronzane medalje Evropskog prvenstva u Budimpešti počeli su sa pripremama i treninzima na bazenu Instituta dr Simo Milošević u Igalu.

Mjerenja su realizovana sa najsavremenijom opremom za detekciju potkožnog masnog tkiva, mišićnog tkiva, hidriranosti organizma i metabolizma koji se odnosi na količinu proteina i minerala u tijelu kao i bazalni metabolizam i kompletnu segmentnu analizu tijela.

Prof. dr Duško Bjelica, koji je mjerenja realizovao sa prof. dr Stevom Popovićem i saradnicima dr Jovanom Gardaševićem i dr Ivanom Vasiljevićem, kao i inženjerom IT Miodragom Zarubicom, zahvalio se stručnom štabu i selektoru vaterpolo reprezentacije Vladimiru Gojkoviću na ukazanom povjerenju i naglasio da mjerenja inovativnom bioelektričnom impedansom predstavlja esencijalne parametre svakog trenažnog ciklusa zbog racionalnijeg i efikasnijeg razvoja energetskih kapaciteta.

“Antropometrijska mjerenja naših reprezentativaca su realizovana i pred sam odlazak na Evropsko prvenstvo u Budimpešti”, naveo je profesor Bjelica.

Profesori Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje UCG sa selektorom Gojkovićem dogovorili su novo testinje nakon sprovedenog trenažnog procesa.

Send this to a friend