Vaterpolo

Budva dobro otvorila sezonu

Budva je spremna da odgovori zadacima u Regionalnoj drugoj ligi, potvrđuju pobjede i izdanja u prva tri kola. Tim Draga Pejakovića hvata zalet.

Atmosfera je na visokom nivou, radi se kvalitetno, a u sistemu i nikad jačoj konkurenciji, sve je moguće. Šampion A2 Regionalne lige izboriće direktan plasman u elitu, drugoplasirani imaće šansu kroz baraž.

“Ekipa je nova, a ono što je evidentno jeste da su momci homogeni i da se osjeća dobra energija. Iskreno, nijesmo znali što da očekujemo, a nijesmo bili upoznati kvalitetom ostalih ekipa. U svakom slučaju, raduje da se privikavaju na ovakav način rada, što daje rezultat, ali, bez obzira na pobjede, tek smo na početku. Najbitnije da psihički ostanemo stabilni, shvatimo da moramo više da radimo, kako bi zadržali kontinuitet. Moraćemo još mnogo stvari da skockamo i da dođemo do ozbiljnijeg nivoa”, kazao je Pejaković.

Sedmicu pauze Pejaković sa igračima iskoristiće za podizanje fizičke spreme. Sparingovaće i raditi na nekim stvarima koje nijesu bile najbolje u startne tri pobjede.

“Radićemo na individualnim stvarima. Stalno se moramo dopunjavati. Najhitnije da vidimo napredak iz dana u dan. Nijesmo ekipa koja ima neki individualni kvalitet, moramo da igramo kao kolektiv i kroz takvu igru da računamo na rezultat. Cilj je da se Budva vrati na put i navikne na pobjede. Mnogo je favorita za ulazak u A1 RL. Nikad jača konkurencija. Solaris je ozbiljna ekipa, Primorje, Radnički iz Niša. Biče teških utakmica. Zbog toga sa svima moramo da igramo maksimalno, ne smijemo gubiti bodove u mečevima u kojima smo favoriti. Ne bih volio na taj način da prokockamo neke dobre stvari koje smo radili”, jasan je Pejaković.

Send this to a friend