Vaterpolo Jadran Carine na pravi način odgovorio obavezama na početku 2020. godine

Dobar ritam Novljana

Jadran nije mogao da računa na reprezentativce Đura Radovića i Dimitrija Obradovića, ali nije bio obeshrabren u Kazanju protiv Sinteza.

Novljani su u prvoj utakmici Lige šampiona, u 2020. godini, ušli hrabro, od 4. minuta preuzeli kontrolu igre i ostvarili važan trijumf na putu do završnice ovog takmičenja. Nakon slabije treće četvrtine, u kojoj je domaći tim uspio da sustigne prednost Jadrana (10:10), naš šampion je u svim segmentima dominirao.

“Stvarno smo odigrali jako dobar meč i ostvarili važnu pobjedu. Imali smo pad krajem druge i u trećoj četvrtini kada je domaćin uspio da nas stigne, ali i pokazali smo karakter kada je najviše trebalo u posljednjoj četvrtini. Odvojili smo se na dva razlike i utakmicu mirno priveli kraju. Ovo je, zaista, važna pobjeda za nastavak Lige šampiona i za završni turnir, kao i pred meč sa Jadranom iz Splita koji nam dolazi u subotu u Regionalnom takmičenju. Sa pobjedom protiv Splićana ovjerli bismo treće mjesto u ovom takmičenju”, kazao je Vlado Popadić.

Protiv snažne ruske ekipe, sa nekoliko reprezentativaca, Novljani su imali dobre odgovore u odbrani, posebno u napadu. Protiv presinga Sinteza rješenja su bila jednostavna, dok su realizatorske sposobnosti igrači trenera Petra Radanovića iskazali sa igračem više. Jadran je do šestog pokušaja bio stoprocentan.

“Teška utakmica, ali uspjeli smo da nađemo rješenje za jaku igru i presing Sinteza. Izborili smo se i nametnuli jak ritam plivanja. I pored dva povrijeđene igrača uspjeli smo da upišemo bitne bodove. Nadam se da ćemo uspjeti da se oporavimo i da nastavimo ovako kako smo do sada igrali”, kazao je Radanović.

Predaha nema u subotu Novljani u Regionalnom takmičenju dočekuju Splićane, a novi duel dva tima u Ligi šampiona zakazan je za 22. februar.

Između ova dva meča Jadran će 14. februara ugostiti Crvenu zvezdu.

Send this to a friend