Vaterpolo

Hrvatska najteži rival, ali se nikog ne plašimo

Vaterpolista Crne Gore Aleksandar Ivović smatra da je u susretu sa Srbijom naš nacionalni tim podbacio samo u situacijama sa igračem više u bazenu.

“Ajkule” su na startu finalnog turnira Evropa kupa poražene od Srbije rezultatom 9:5, a Ivović je zbog predostrožnosti preskočio sinoćnji duel.

“Duel protiv Srbije bio je odlična provjera, obje selekcije su bile oslabljene, mi malo više od njih. Sastav koji su imali sinoć bio je jači nego u Podgorici što se i vidjelo sinoć. Iz naše igre može da se izvuče dosta pozitivnih stvari, pogotovo smo bili dobri u pozicionoj odbrani. Jedino je loš bio igrač više, jer mislim da smo postigli samo jedan gol, i na tome treba da poradimo. Ovdje su sve najbolje reprezentacije Evrope, tako da iz svakog meča možemo izvući samo pouku, da budemo još bolji. Ja sam preksočio taj meč jer imam upaljeno tetivu bicepsa, i nijesmo htjeli da rizikujemo veću povredu. Ovaj turnir ne nosi neki rezultatski značaj, nas čeka meč sa Rumunima 10. aprila i to je najbitnije u ovom trenutku”, rekao je Ivović za zvanični sajt Vaterpolo saveza Crne Gore.

Član Pro Reka je potom najavio i večerašnji okršaj sa domaćinom turnira i aktuelnim svjetskim šampionom, reprezentacijom Hrvatske.

“Večeras možda i najteži meč, po meni su oni favoriti na turniru jer je Srbija oslabljena i zbog toga što su mnogo jači nego prethodnih godina, pogotovo na centarskoj poziciji, jer sigurno imaju dva najbolja centra na svijetu u ovom trenutku. Oni su najbolje posložena reprezentacija. Biće teško zaustaviti Lončara i Vrljića, ali vjerujem da će nam u tome pomoći spoljna linija, da će dobro odraditi zonu. Nikoga se ne plašimo, cijenimo sve protivnike, želimo da damo maksimum u svakom meču, i ako nam se ukaže prilika da zabilježimo dobar rezultat iskoristićemo je”, zaključio je naš reprezentativac.

Utakmica drugog između Crne Gore i Hrvatske na programu je danas od 17:30 časova, uz tekstualni prenos na našem portalu.

L.Đ.

Send this to a friend