Vaterpolo Klupske obaveze

Kapiten ajkula mora u Mađarsku

foto: Aleksandra Krupanič

Kapiten vaterpolo reprezentacije Crne Gore Draško Brguljan naredne sedmice odlazi u Mađarsku jer njegov novi klub Vašaš počinje pripreme za prve obaveze u Kup takmičenju.

“Poslije subotnjeg meča sa Hrvatima u Dubrovniku napuštam pripreme, jer moram da se vratim u Mađarsku. Čekaju me pripreme, klub mi je poslao plan i program, a vidio sam da je ligaški dio izmijenjen. Domaće prvenstvo brojaće 16 timova, što znači da me sa Vašašom čeka 30 utakmica, a nakon toga plej-of. Zbog svega što me očekuje sa klubom, pitanje je da ću moći da se vratim za obaveze reprezentacije, konkretno za turnire u Italiji i Hrvatskoj. Možda se vratim za jedan turnir, ali i to je teško”, kazao je Brguljan.

Kapiten će iz jakog trenažnog procesa otputovati na pripreme Vašaša. Reprezentacija je ušla u četvrtu sedmicu priprema, na okupu je veliki broj iskusnih i mlađih vaterpolista, a kapitena posebno raduje subotnji duel u Dubrovniku.

“Nije bilo priče o tome da igramo, pitanje je bilo da li ćemo moći normalno da treniramo. Sad je ovo druga priča, čeka nas meč sa Hrvatskom i do kraja ljeta dva turnira. Mislim da je to prava stvar, jer je teško kada samo trenirate. Nakon velike pauze, čini mi se nikad veće, utakmice će nam pokazati na kom smo nivou poslije svega.”

Što očekujete od utakmice sa Hrvatskom?

“Odavno nijesmo igrali, tri mjeseca, tako da je to prava prilika da osjetimo draž utakmice. Putovaćemo u izmijenjenom sastavu u odnosu na Evropsko prvenstvo, ali i to je dobra stvar da vidimo mlađe koliko mogu. U svakom slučaju, lijepa prilika da se mladi isprobaju, ali i mi iskusniji. Bitno nam je da probamo igru koju smo vježbali, uz pristup kakav smo imali posljednju godinu. Rezultat je u drugom planu, iako bi bilo lijepo da pobijedimo”.

Selektor Vladimir Gojković sa stručnim timom sve drži pod kontrolom. Rada ne fali…

“Radi se pakleno, nakon tri sedmice ušli smo u pravi ritam, kao da se spremamo za Olimpijske igre, u stvari možda je ritam malo laganiji. ,,Stisnuo” nas je Vlado, što je dobro, jer tako mora. Pogotovo je dobro za mlađe i njihov napredak, ali i svih nas. “

Send this to a friend