Vaterpolo Kup Crne Gore

Nije mala stvar toliko primaći se Jadranu za dva mjeseca

Ništa novo kada je pehar Kupa Crne Gore u vaterpolu u pitanju on će i devetu godinu zaredom, a 11. ukupno stanovati na “Škveru”, u trofejnoj sali Jadrana. Ono što je novost u odnosu na ranije godine, jeste da su Novljani konačno dobili prave rivale, a Crna Gora zanimljive vaterpolo duele.

Bilo je tako u polufinalu protiv Primorca, a posebno u finalu protiv Budve (9:8). Poraženi finalista ima za čim da žali, jer odavno nije bio tako blizu trofeja, ali opet i da bude ponosan, s obzirom na to da je tokom ljeta krenula rekonstrukcija tima, da je došlo dosta pojačanja, a da u Regionalnoj ligi baš i ne ide kako je planirano.

“Ekipa je nova, došlo je dosta novih igrača, mnogo je mladih iz Budve i za sve treba vremena… Međutim, mislim da poslije dva mjeseca rada nije mala stvar primaći se Jadranu toliko koliko smo uspjeli u ovom finalu”, poručio je za Dnevne novine povratnik u Budvu, golman Dejan Lazović.

Neizvjesnost u podgoričkom finalu trajala je do posljednje sekunde…

“Realno gledano prošle godine se od Jadrana gubilo deset razlike, a ove smo do kraja bili u igri sa ekipom koja ima kontinuitet igara u Ligi šampiona. Sve u svemu bilo je odlično finale”, dodao je Lazović.

Prvog golmana reprezentacije Crne Gore oduševila je i igra Primorca u polufinalu protiv Jadrana, ali i tokom cijele sezone…

“Sigurno da je Primorac odigrao ovaj dio fenomenalno i stvarno svaka čast momcima na izdanjima koje su pružili do sada. Nije mala stvar za tako mladu ekipu da odigra tako”.

Budva se sada okreće Regionalnoj ligi, gdje će je čekati dosta posla oko opstanka u A1 društvu.

“Čeka nas par utakmica koje igramo kući i to moramo da pobijedimo. Ako tako bude mislim da neće biti problema oko opstanka” jasan je golman Budve.

Nakon avantura u Italiji, Lazović se ljetos kao najzvučnije pojačanje u našem vaterpolu vratio u svoju Budvu.

“Sve u svemu dobro je do sada. Za sve treba vremena tako i za ovo, ali mislim da ćemo svi zajedno da napravimo dobru stvar za Budvu i vaterpolo”, zaključio je Lazović.

Send this to a friend