Vaterpolo

Novljani i Kotorani na ispitu

Foto HINA

Koliko je pauza prijala vaterpolistima Jadrana pokazaće današnji meč (počinje u 18 časova) sa POŠK-om u nastavku Regionalnog takmičenja. Novljani su apsolutini favoriti, žele bodove, prije svega i zbog predstojećih važnih mečeva u januaru sa Primorcem i OSC-om u prvoj utakmici polufinala Evrokupa.

Vladimir Gojković za prvi gostujući duel u 2019. godini ne može da računa na povrijeđenog Nikolu Brkića, Konstantina Averku, koji čeka vizu, kao i kapitena Marka Petkovća koji ima grip.

“Neće biti opuštanja, igramo u gostima, želimo bodove, ali smo i pomalo oprezni jer je bila velika pauza od posljednje utakmice u prošloj godini. Očekujem da ćemo od prvog minuta ozbljno ući u meč i da ćemo napraviti
dobar zalet za obaveze koje nas u daljem perodu čekuju”, rekao je Gojković.

Novljani znaju koliko je svaki bod važan zbog ambicija koje imaju u ovom takmičenju. Prioritet je plasman na fajnal-for, a idealno bi bilo da dođu do finala.

Drugi crnogorski predstavnik u Regionalnom tamičenju Primorac od 19.15 časova u Budvi će dočekati zahuktalu Mladost. Kotorani su svjesni ko im dolazi, ali se unaprijed neće predavati. Vide šansu, imaju računicu, iako su gosti, po svemu do sada prikazanom, favoriti.

Zagrepčani su trenutno drugi najbolji tim, iza Juga, i učesnici su Lige šampiona. Primorac je sa dvije pobjede, remijem i pet poraza ispred posljednjeg POŠK-a i pretposljednjeg Partizana. Ispred Kotorana su Zvezda i Šabac sa bodom, odnosno dva više.

Send this to a friend