Vaterpolo

Primorac završava posao, Budva misli na baraž

foto: Kotor TV

Primorac ima priliku da na dva kola prije kraja ligaškog dijela sezone i matematički obezbijedi opstanak u A1 ligi, a za to mu je potreban trijumf protiv najslabijeg tima ove sezone Primorja.

Kako je jasno da Budva praktično nema šansi u ovom kolu protiv Juga, trijumf Kotorana protiv tima iz Rijeke odveo bi ekipu Petra Vica na nedostižnih “plus 7” od mjesta koje vodi u baraž za opstanak.

“Najbitnija utakmica sezone za nas, jer sa njom rješavamo jedini cilj koji nam je klub postavio ove sezone”, istakao je centar Primorca Bojan Paunović. “Kvalitetniji smo dosta, ali moramo maksimalno da uđemo u utakmicu, jer Primorje nije nimalo navina ekipa sa Igorom Hinićem na klupi”.

Budva misli na baraž

Budva je blizu da pobjegne od posljednjeg mjesta na tabeli, što znači da će najvjerovatnije opstanak morati da potraži kroz baraž. Večeras momke Vida Lompara očekuje jedan od mečeva u kojima nemaju praktično nikakav imperativ…

“Sigurno da je, nakon poraza od Mornara, mnogo realnije da ćemo se do kraja boriti sa Primorjem za ulazak u baraž”, istakao je Lompar. “Prije svega, neke igrače moramo da oporavimo od bolesti i povreda, da bismo spremni dočekali naredne utakmice. U Dubrovniku nas čeka nemoguća misija, ali moramo da damo maksimum. Ponovo u sastavu neće biti Branka Franete i Miloša Maksimovića tako da ću šansu pružiti mlađim igračima”.

Send this to a friend