Vaterpolo Jadran i Primorac večeras (18 h) igraju derbi 3.kola domaćeg šampionata

U igri i bodovi i samopouzdanje

Jadran je u ritmu i želi da prvi derbi, a pred odlučujuće borbe u plej-ofu protiv Primorca, riješi u svoju korist.

Iako je tek treće kolo šampionata, jasno je da će ekipe iz Herceg Novog i Kotora odlučivati o tituli, a do najvažnijih borbi žele da osvoje prvo mjesto – prednost domaćeg terena, samim tim i uvećaju šansu za osvajanje titule.

Kotorani su daleko od prave forme, bez obzira na trijumfe u mečevima sa Budvom i Katarom. Ali to ne znači da tim Ranka Perovića ne priželjkuje prave stvari upravo od derbija na Škveru. Kotorani su u teškoj situaciji što se tiče statusa u najjačoj Regionalnoj ligi, jer posljednji turnir dočekuju sa nula bodova.

– Kjuč pobjede je u odbrani. Uradićemo sve da u ovom dijelu budemo na visokom nivou. Takva igra bi nam donijela potrebno samopouzdanje i u napadu – kazao je trener domaćina Petar Radanović.

Priželjkuju Novljani idealne stvari u defanzivi, koja im je krajem prošle godine donijela Kup trofej. Tada je Jadran sačuvao gol u posljednje dvije četvrtine i slavio 10:6.

– Poštujemo Primorac, a nadamo se pobjedi, vjerujem uz veliku podršku navijača – kazao je strateg Novljana.

Za Kotorane pobjeda bi značila veliki korak na planu samopouzdanja.

– Jadran igra odlično, a mi želimo da pokažemo da imamo kvalitet. Želimo da podižemo formu i da se polako spremamo za odlučujuće borbe za titulu. Nama je važna ova utakmica, ali i one koje nas čekaju u Regionalnoj ligi naredne sedmice – poručio je Marko Gopčević, kapiten Primorca.

Derbi trećeg kola zakazan je za večeras od 18 sati.

Sjutra će u bazen (od 19.30 sati) Kataro i Budva.

Send this to a friend