Vaterpolo Ajkule sjutra čeka meč protiv autsajdera

Vaterpolisti šire optimizam: Ide sve kako treba, imamo šanse za visok plasman

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore sjutra završava grupnu fazu na Svjetskom prvenstvu u Kvangdžuu.

Nakon dva remija sa Srbijom i Grčkom od po 10:10, “ajkule” će imati lakši trening protiv domaćina Južne Koreje, prilika da se uigraju neke stvari za nokaut fazu.

Poredak u grupi više ne zavisi od našeg nacionalnog tima, već od derbija grupe između Srbije i Grčke.

“Na današnjem sastanku gledali smo meč sa Grčkom. Na sminku smo vidjeli da smo sami krivi za taj rezultat, a taj osjećaj smo imali i odmah nakon utakmice. Imamo dva neriješena rezultata iz dva meča, vjerovatno ćemo biti drugi, izuzev da Srbija i Grčka odigraju neriješeno. Sve je do nas, mislim da igramo dobar vaterpolo, plivamo dobro, fizički smo dobro spremni. Moramo popraviti neke stvari u igri, prije svega individualnu odgovornost”, rekao je Vladan Spaić i nastavio:

“Moramo popraviti neke stvari u odbrani, ne smiju nam se ponavljati u nastavku šampionata ako mislimo da dođemo do dobrog rezultata. Ide sve kako treba, nemamo poraz na prvenstvu, sa te strane moramo gledati pozitino na dosadašnji tok takmičenja. I dalje imamo velike šanse za visok plasman. Što se tiče Južne Koreje, oni su totalni autsajder, ali ne treba ih potcijeniti. Ozbiljno da uđemo u meč, da uigramo neke stvari, da se još malo dignemo i pripremimo za osminu finala”.

Itog mišljenja je i Đuro Radović.

“Prošle su dvije najteže utakmice u grupi, završićemo grupnu fazu bez poraza, što je pozitivno, dobro, ali imamo za čime da žalimo. U oba meča imali smo kontrolu, iz meča u meč se vidjelo da rastemo kao ekipa, da igramo bolje, što je i cilj za sada. Idemo dalje, nema više osvrtanja nazad. Protiv Južne Koreje da nivo igre dignemo na maksimum. Onda slijedi nokaut faza, ono za šta smo se spremali, tu nemamo pravo na pad u igri i na oscilacije. Idemo protiv Koreje na što ubjedljiviju pobjede, da tako porpavimo neke stvari u igri”, istakao je Radović.

Utakmica sa Korejom igra se u petak od 10 sati i 50 minuta po našem vremenu, dok je meč između Srbije i Grčke zakazan za 9 i 30.

Send this to a friend