Evropa

Automobil terorista najprije viđen u Parizu

Automobil kojim su u petak pregaženi pješaci u španskom ljetovalištu Kambrils, pri čemu je ubijena jedna žena, kamera je prošle nedjelje snimila u Parizu.

To navodi francuski list “Parizjen”.

Napad u Kambrilsu izveden je samo osam sati nakon što je jedan kombi u četvrtak po podne ogromnom brzinom pokosio turiste i lokalne stanovnike dok su šetali popularnom ulicom Las Ramblas u Barseloni, usmrtivši 13 osoba.

Policija u Kambrilsu je usmrtila petoricu muškaraca koji su nosili lažne eksplozivne pojaseve nakon što su oni “audijem” uletjeli među ljude, a potom su, kada se auto prevrnuo, izašli iz njega i počeli da ubadaju ljude pri čemu je ubijena jedna Španjolka.

Ne navodeći izbore, francuski “Parizjen” tvrdi da je isti “audi” snimljen kamerom prije oko nedjelju dana dok je jurio kroz pariski region, prenosi Rojters.

List napominje da u ovoj fazi francuski istražitelji nijeu pronašli direktnu operativnu vezu između španske ćelije i Francuske i da je automobl možda samo prošao kroz Francusku.

Francusko tužilaštvo nije željelo da komentariše ove navode.

Španski mediji navode da je vlasnik “audija” Mohamed Ala, koji je uhapšen.

Jedan od Aline braće ubijen je u Kambrilsu, dok se drugi brat, koji je takođe osumnjičen za pripadnost toj grupi, vodi kao nestao.

Španska policija je u potrazi za osumnjičenim za koga vjeruje da je vozač kombija koji je posijao smrt u Barseloni, a danas nije mogla da isključi mogućnost da je on pobjegao preko granice – u Francusku.

Send this to a friend