Evropa

Merkel prelomila, Njemačka ide u karantin

Foto: Twitter

Njemačka kancelarka Angela Merkel, danas se sastala s premijerima saveznih država kako bi razgovarali o novim mjerama. Inače, u Njemačkoj su u posljednja 24 sata potvrđena 14.964 nova slučaja koronaviursa, što je najviši dnevni bilans od početka epidemije, saopštio je Institut Robert Koh. “Bild” ekskluzivno saznaje kako su se premijeri saveznih država složili s Merkel pa da Njemačka ide u karantin 2. novembra, odnosno u ponedeljak.

Kako se dalje navodi – kancelarka i premijeri dogovorili i nove mjere, ali još nemaju informacije koje. Prema informacijama objavljenim juče, ali i rečima ministra finansija “lokdaun” bi trebalo da traje četiri nedelje.

“Bild” javlja i kako će kancelarka, nakon što se sastala s premijerima saveznih država o novim mjerama, o svemu obavijestiti vođe parlamentarnih grupa u Bundestagu.

Sjutra će Merkel u Bundestagu izvijestiti o stanju s koronavirusom u Njemačkoj, a vijest je objavila zamjenica portparola vlade, Martina Fic.

Prema informacijama “Bilda”, ministar finansija Olaf Šolc, je na sastanku rekao da i on vjeruje da su Njemačkoj potrebne drastične mjere.

Najviši dnevni bilans: Još 15.000

Po najnovijim informacijama, u Nemačkoj su u poslednja 24 sata potvrđena 14.964 nova slučaja koronavirusa, što je najviši dnevni bilans od početka epidemije, saopštio je Institut Robert Koh.

Prethodni rekord zabilježen je u subotu, kada je zabilježeno 14.714 novozaraženih, a od tada je dnevni broj novih slučajeva bio u padu.

Od posljednjeg presjeka preminulo je 27 osoba, prenosi Rojters.

Od početka epidemije ukupno je zaraženo 464.239 osoba, od kojih je 10.125 preminulo.

Send this to a friend