Evropa

Preminuo dječak iz Portugala zaražen koronavirusom

U Portugalu je jutros preminuo 14-godišnji dječak nakon što je utvrđeno da boluje od koronavirusa. Pojedini portugalski mediji objavili su da je riječ o najmlađoj žrtvi ovog virusa na evropskom tlu, ali tamošnja ministrarka zdravlja Marta Temido nije željela to da potvrdi.

Naime, ona je na konferenciji za medije potvrdila da je dječak iz mjesta Ovar, na pola sata vožnje od grada Porto, umro u bolnici Sao Sebastiao i da jeste bolovao od COVID-19, ali kako je rekla, i dalje se sa apsolutnom sigurnošću ne može reći da je to bio razlog smrti.

Mediji pišu da je dječak u bolnicu primljen u teškom stanju, da je prethodno bio zdrav, kao i da je jedna poznata bolest koju je imao je psorijaza, ali portparol za pitanja javnog zdravlja u Portugalu Graca Freitas, kaže da je klinička slika ovog dječaka bila “veoma komplikovana”.

“Ovo dijete je imalo složenu zdravstvenu situaciju, uprkos tome što je test potvrdio da je u pitanju COVID-19. Postoje rezerve u vezi sa simptoma da bismo mogli reći da je COVID-19 uzrok smrti. To je situacija na koju se mora gledati s velikim oprezom”, naglasila je Graca Freitas.

Prethodno, u Parizu je umrla 16-godišnja djevojčica, bez hroničnih oboljenja.

Send this to a friend