Evropa

Puca dio ostataka vijadukta u Đenovi, blokiran pristup kućama

Pristup kućama koje se nalaze pod ostacima srušenog vijadukta u Đenovi blokiran je jer puca istočni kraj betonske strukture, objavili su danas vatrogasci.

Ljudi evakuisani iz kuća i stanova pod mostom iz opreza više ne mogu dolaziti po svoje stvari. Buka koju vijadukt proizvodi drugačija je od one proteklih dana”, rekao je portparol vatrogasne zajednice Luka Kari.

Prema njegovim riječima operacije u tom području prekinuli su i vatrogasci, ali nastavljaju s raščišćavanjem ostalih dijelova, poput suvog korita rijeke i željezničke pruge.

Potraga za nestalima završena je juče nakon što su pronađena posljednja tri tijela, pa je konačan zvanični broj smrtno stradalih 43.

Vijadukt Morandi urušio se u utorak tokom oluje, a više od trideset automobila i kamiona palo je na tlo s visine od 45 metara.

Smatra se da je tragediju uzrokovao jedan od betonskih nosača sajli, otkrili su inženjeri koji su istraživali nesreću.

Ialijanski premijer Đuzepe Konte u petak je započeo proces oduzimanja dozvole privatnoj komaniji koja je upravljala mostom. Mđutim, kompanija Autostrade per l’Italia odbacuje svoju krivicu.

U subotu se Italija oprostila od žrtava na državnoj sahrani u Đenovi, koju je bojkotirala polovina porodica, dok su čelnici kompanije obećali pola milijarde eura za pomoć porodicamaa žrtava i obnovu mosta.

Vlasnik kompanije Đovani Kastelucio rekao da će pričekati da zvanična istraga pokaže ko je odgovoran za rušenje vijadukta.

Ostavite komentar prvi!

avatar
1000

Send this to a friend