Evropa

U hladnjači na češkoj granici pronađen 31 migrant

Ilustracija

Njemački policajci i carinici pronašli su 31 migranta, sakrivenog u kamionu hladnjači, u blizini češke granice, saopštila je danas policija.

Kako navodi AP, petorica migranata povrijeđena su tokom puta.

U saopštenju njemačke savezne policije navodi se da je kamion proveren u utorak uveče na putu između granice i grada Drezdena.

Vozač kamiona, 57-godišnji Turčin, zadržan je u pritvoru zbog sumnje da je svjesno krijumčario u Njemačku ljude koji nisu imali dozvolu za ulazak u zemlju.

Svi migranti su muškarci, stari između 18 i 47 godina.

Prema navodima njemačkih vlasti, 24 migranta su državljani Turske, po trojica su iz Sirije i Irana, a jedan je irački državljanin.

Policija je navela da su muškarci morali da leže na kutijama s dinjama na veoma niskoj temperaturi tokom puta, a između njih i krova kamiona bilo je manje od metar razmaka.

Za sada nijesu objavljeni detalji o povredama migranata, a policija istražuje koliko su oni dugo bili u kamionu i kada su se ukrcali.

Više desetina migranata preminulo je u proteklih nekoliko godina dok su pokušavali da, skriveni u kamionima, uđu u EU.

U Austriji je u kamionu 2015. godine 71 migrant preminuo, a 2019. godine su pronađena tijela 39 migranata iz Vijetnama u kamionu hladnjači u Velikoj Britaniji.

Send this to a friend