Planeta

FBI špijunirao Trampa?

Donald Tramp

Ministarstvo pravde Sjedinjenih Američkih Država (SAD) tražilo je da se utvrdi da li je bilo nepravilnosti i političkih motiva u načinu na koji je FBI vodio istragu o ruskom miješanju u izbore.

Ministarstvo je tražilo od svog generalnog inspektora da se konsultuje sa federalnim sudijom o tome da li će proširena istraga Suda za obavještajni nadzor u inostranstvu pronaći nove dokaze o mogućem nepravilnom ponašanju u istrazi FBI-ja nad onima koji su osumnjičeni da su sarađivali sa ruskim agentima, prenosi Tanjug.

Američki predsjednik Donald Tramp poručio je da će tražiti da Ministarstvo pravde ispita da li su FBI ili Ministarstvo špijunirali njegovu predsjedničku kampanju u političke svrhe i da li su bilo kakvi zahtjevi za to došli iz administracije njegovog prethodnika Baraka Obame.

“Tražim, a to ću učiniti i zvanično, da Ministarstvo pravde ispita da li su se FBI ili Ministarstvo infiltrirali ili špijunirali Trampovu kampanju u političke svrhe – i da li su bilo kakvi zahtjevi za tako nešto došli od ljudi iz Obamine administracije”, napisao je Tramp na Tviteru.

Tramp promoviše teoriju, koja cirkuliše po konzervativnim krugovima, o mogućoj špijunaži FBI nad njegovom kampanjom i predizbornim timom.

Međutim, Trampov advokat Rudi Đulijani bacio je sumnju na te optužbe prošle sedmice, rekavši da ni on ni predsjednik ne znaju zasigurno da li je bilo špijunaže, ali je napomenuo da postoje podaci o mogućem “infiltriranju”.

Send this to a friend