Planeta

Koliko se Trampovo bogatstvo smanjilo tokom predsjedavanja Amerikom

Tramp

Bogatstvo Donalda Trampa, bivšeg predsjednika SAD, smanjilo se za milijardu dolara tokom četiri godine koje je proveo na čelu Amerike, pokazala je najnovija “Forbesova” lista

Da je sve prodao i sve stavio u indeksne fondove, Trampova imovina bi bila vrijedna 1,6 milijardi dolara, ali umjesto toga, Tramp je zadržao privatni biznis stavljajući ga u ruke sina Erika, izvršnog direktora Trampove organizacije, prenio je “Daily Mail”.

Tako je njegovo bogatstvo sa tri i po milijarde dolara, koliko je imao 2017. godine, palo na 2,4 milijarde.

On se trenutno nalazi na 1.299 mjestu liste milijardera svijeta, što je pad za skoro 300 mjesta, jer je prošle godine bio 1.001.

Na godišnjoj “Forbesovoj” listi milijardera nalazi se rekordnih 2.755 ljudi, a na čelu je osnivač sajta Amazon Džef Bezos, koji je već četvrtu godinu zvanično najbogatiji čovjek svijeta.

Bezosovo bogatstvo procjenjuje se na 177 milijardi dolara, čime je daleko ispred konkurencije, prenosi “Daily Mail”.

Osobe koje imaju više od milijardu dolara u zbiru imaju 13,1 bilion dolara, što znači da su za vrijeme pandemije virusa korona zaradile pet biliona, jer na prošlogodišnjoj listi njihovo bogatstvo je vrijedilo osam biliona dolara.

Ilon Mask, izvršni direktor “Tesle”, popeo se sa 31. mjesta na drugo i njegovo bogatstvo se procjenjuje na 155 milijardi dolara.

 

Send this to a friend