Planeta

UZNEMIRUJUĆE: Prva žrtva haosa u Virdžiniji, auto uletio u gomilu ljudi

Na protestnom skupu u Šarlotsvilu dogodio se incident, kada je automobil uletio u gomilu ljudi. Jedna osoba je izgubila život, saopštili su zvaničnici.

“Policija Šarlotsvila i države Virdžinija su na terenu, gdje su prijavljena tri incidenta sa automobilima. Prijavljene su višestruke povrede”, navodi se u policijskom saopštenju, prenosi AFP.

Jedan od svjedoka izjavio je da je desetak osoba povrijeđeno u incidentu koji je on nazvao “namjernim”, kao i da je jedna djevojka zadobila povrede kada se automobil vratio malo unazad i opet udario.

Prema iskazima još nekoliko svjedoka, povrijeđeni su učesnici kontra mitinga, kojim su željeli da negoduju zbog mitinga među kojima su bili pristalice Kju Kluks Klana i simpatizeri neo-nacista.

Na lice mjesta brzo su stigla ambulantna kola.

Zvaničnici u Šarlotsvilu u Virdžiniji proglasili su vanredno stanje nakon što su izbili veliki sukobi na skupu nacionalista.

Juče su okupljeni mahali bakljama i uzvikivali “životi bijelaca vrijede” dok su marširali ka Univerzitetu Virdžinija u Šarlotsvilu. Gradonačelnik je osudio marš ocijenivši ga kao “paradu mržnje”.

Send this to a friend