Planeta

Salehi: Nuklearni program biće jači nego ikad

Ilustracija

Direktor iranske organizacije za atomsku energiju Ali Akbar Salehi izjavio je kako se nada da će nuklearni sporazum Teherana i svjetskih sila opstati, ali upozorava da će, ako se to ne dogodi, iranski nuklearni program biti jači nego ikad.

“Ako se moramo vratiti unazad i povući iz nuklearnog sporazuma, sigurno se nećemo vratiti tamo gdje smo bili ranije. Mi ćemo biti na mnogo, mnogo boljoj poziciji”, rekao je on za AP, kako prenosi Tanjug.

Direktor iranske organizacije za atomsku energiju smatra da odluka SAD-a da se povuče iz nuklearnog sporazuma s Iranom, potpisanog 2015. godine, američkog predsjednika Donalda Trampa “stavlja na gubitničku stranu” istorije.

On je dodao da ne misli da će Tramp imati koristi od toga što je povukao SAD iz sporazuma, koji je postignut u vrijeme administracije bivšeg američkog predsjednika Baracka Obame.

Istovremeno je upozorio na teške posljedice ako dođe do novih napada na iranske nuklearne naučnike.

Američka agencija podsjeća da su iranski naučnici bili na meti niza vazdušnih napada, za koje se okrivljuje Izrael, počevši od 2010. godine, na “vrhuncu zabrinutosti zapadnih zemalja zbog iranskog programa”.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend