Planeta

Tajlandski heroji se vratili u školu

Tajlandski dječaci koji su spaseni iz pećine na sjeveru zemlje sredinom jula vratili su u školu, objavili su lokalni zvaničnici.

U školi u pojkrajini Čang Rai priređana je dobrodošlica za 12 dječaka, koji su posle više od dvije nedjelje spaseni iz poplavljene pećine.

Dječaci fudbaleri bili su odeveni u školske uniforme, a od predstavnika njemačkog kluba Bajerna dobili su klupske dresove.

Posle spasvanja, koje je pratiio cio svet, dječaci starosti od 11 do 16 godina su se po nedjelju dana oporavljali u bolnici i kod kuće.

Jedanaest dječaka, izuzev jednog koji je hrišćanin, provelo je devet dana u budističkom manastiru u znak zahvalnosti za spašavanje.

Njihov trener u manastiru će ostati još tri mjeseca.

Da podsjetimo, trener i fubalski tim od 12 dječaka u pećini su ostali zarobljeni krajem juna. Pre nego što su ih pronašli i dostavili im vodu i namirnice, dječaci i njihov trener bili su zarobljeni u pećini devet dana.

Preživjeli su zahvaljujući kapljicama vode koju su skupljali sa stalaktita, komadićima rođendanske torte koju je sa sobom imao jedan od dječaka i meditaciji.

Od momenta kada su pronađeni, cio svet je sa strepnjom posmatrao dramatičnu akciju njihovog spasavanja kroz poplavljene lavirinte pećine.

 

 

Ostavite komentar prvi!

avatar
1000

Send this to a friend