Planeta

Victoria’s Secret pred krahom?

Poznati brend ženskog donjeg veša Victoria’s Secret oglušio se na zahtjeve tržišta i to bi moglo skupo da ga košta.
Dionica kompanije L Brands, kompanije majke Victoria’s Secreta, kraj trgovanja na njujorškoj berzi dočekala je u minusu od 4,60 odsto, dok je u jednom trenu tokom četvrtka cijena dionice pala i za skoro osam odsto.

To je rezultat objave razočaravajućih poslovnih rezultata kompanije u posljednjem kvartalu prošle godine, piše Novac.hr.

Neto prihod L Brandsa iznosio je 540 miliona dolara, što je značajan pad u poređenju sa 664 miliona dolara prihoda u istom razdoblju godinu ranije. Pritom je najslabija karika bio upravo brend Victoria’s Secret, čija je prodaja u tom periodu pala za tri odsto.

Prema CNBC-u, milenijalke (rođene između 1980. i 2000. godine), koje čine više od trećine potrošača na američkom tržištu kada je ženski donji veš u pitanju, prošle godine trećinu novca za kupovinu grudnjaka potrošile su na sportske grudnjake.

Naime, čini se da je Victoria’s Secret, poznat kao brend seksipilnog donjeg veša, izgubio lojalnost mnogih žena koje su se okrenule znatno udobnijim modelima i brendovima koje su prepoznale kao više uključujuće, poput Adore Me, Third Love ili Lively.

U prošloj godini koju je oblježio i MeToo pokret, kritičari su zamjerili Victoria’s Secretu da je izgubio dodir s društvenom klimom i očekivanjima potrošača.

Krajem 2018. njihov glavni direktor za tržište Ed Razek bio je na udaru kritika jer je odbio da angažuje plus-size i transrodne modela za promociju njihovih artikala. Iako se kasnije izvinio, kritičari i konkurenti to nisu zaboravili.

Send this to a friend