Region

Dobićeš u potiljak: Hrvatskom novinaru prijete smrću zbog emisije o Oluji

Zovak

Domagoj Zovak, urednik hrvatske satirične emisije News Bar Prime Time dobio je prijetnje smrću preko društvenih mreža nakon posljednje epizode emisije, koja se bavila obilježavanjem godišnjice Oluje.

Nakon te epizode koja se emituje i na regionalnoj televiziji N1, Zovku je putem Fejsbuka poručeno: “I ti ćeš dobiti u potiljak, kunem se”.

Zovak je s istog profila i prije dobijao poruke, ali se uglavnom radilo o uvredama.

Ovog puta, međutim, riječ je o prijetnji smrću, a osim poruke da će “dobiti u potiljak”, muškarac je Zovku poslao i red vožnje autobuske linije kojom je putovao godinama u posjeti porodici.

“Sjajno je što smo toliko napredovali kao društvo da je normalno kad na televiziji vide nešto što im se ne sviđa, da se jednostavno, umjesto daljinskog upravljača, ljudi odluče za prijetnju smrću autoru emisije.Trebalo je dogurati do ovoga. Ali, malo branitelji koji otkazuju koncerte nepodobnim pjevačima, pa tužilaštvo koji ne goni one koji prijete, ‘jer su bili pijani i jer su branitelji’, pa predsjednica koja kaže da su prijetnje samo izraz nezadovoljstva i konačno dođemo do ovako olakog razbacivanja s prijetnjama smrću”, prokomentarisao je Zovak.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend