Region

Dodik: Odbrana statusa Srpske mora biti ispred svega

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da odbrana statusa i položaja Srpske, bazičnih prava srpskog naroda, mora biti ispred stranačke politike i da će on, kao predsjednik Republike, biti na čelu snaga za njeno očuvanje i jačanje.

Dodik je naglasio značaj objedinjavanja svih patriotski orijentisanih partija i pojedinaca u trenutku kada je u regionu na sceni očigledan pokušaj destabilizacije u mnogim državama, pa i u Republici Srpskoj.

On je naveo da je jedinstvo najbolji način očuvanja interesa srpskog naroda, što će biti potvrđeno i u Deklaraciji o opstanku srpskog naroda, koju će zajednički predstaviti Republika Srpska i Srbija, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srpske.

Dodik je na današnjem sastanku zahvalio na podršci dosadašnjem odborniku SDS-a u Skuštini opštine Teslić Bogdanu Đukiću, koji je odlučio da napusti SDS, za koju smatra da ne djeluje u skladu sa onim politikama za koje su joj građani Teslića i Republike Srpske dali povjerenje.

Đukić, jedan od kandidata sa najviše ličnih glasova na proteklim izborima u Tesliću, upoznao je Dodika o svojoj odluci da napusti SDS i da je u narednom periodu spreman da djeluje u okviru političkog bloka koji na prvo mjesto stavlja interese jačanja Republike Srpske i one principe zbog kojih je i osnovan sam SDS.

Send this to a friend