Region

Jandroković prihvatio poziv srpskog parlamenta

EPA/ AUDE VANLATHEM

Predsjednik hrvatskog Sabora Gordan Jandroković izjavio da je prihvatio poziv predsjednika Srbije i da će uskoro posjetiti Beograd.

On je rekao i da je sa Aleksandrom Vučićem razgovarao o nizu tema, kao što su pitanja nestalih i zaštita nacionalnih manjina. Napomenuo je da susreta šefova parlamenata dvije zemalja nije bilo od 2010.

Predsjednik Vučić mu je, kazao je, prenio poziv predsjednice srpskog parlamenta Maje Gojković.

Na pitanje šta misli o zahtevu da se predsednik Vučić izvini pre dolaska, Jandrković je rekao da ne želi to da komentarise jer nije učestvovao u pripremi posete.

“Poseta ima svoj sadržaj, dogovoren je čitav niz aktivnosti. Hrvatska zna što je bila istina, da je Domovinski rat osigurao slobodu i nezavisnost. Srpski predsjednik očito o tome ima neka druga razmišljanja”, rekao je.

Upitan da li je u razgovoru stekao utisak da je Vučić ista osoba koja je 1995. govorila u Glini ili se promjenio, predsjednik Sabora je rekao da nije psiholog, već predsjednik Sabora, koji brani interese Hrvatske i nastoji da to čini na najbolli način.

“Smatram da je važno voditi dijalog, jer bez dijaloga nećemo riješiti nijedno bitno pitanje. Manje me zanima ko šta misli, zanimaju me interesi RH”, odgovio je Jandroković.

Send this to a friend