Region

Milanovićevo NE

Zoran Milanović

Izabrani hrvatski predsjednik Zoran Milanović odbio je da dođe na svečanost kojom se obilježava početak hrvatskog predsjedavanja Savjetom Evropske unije.

Svečanost će biti otvorena večeras koncertom u Hrvatskom narodnom kazalištu, a da Milanović neće doći potvrđeno je iz njegovog kabineta, prenosi zagrebačka N1 televizija.

On je na tu svečanost pozvan kao bivši premijer, ali u njegovom timu smatraju da nema potrebe da se na istom mjestu pojavljuju on kao izabrani predsjednik i aktuelna predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

Večeras će se na Pantovčaku održati i svečana večera koju organizuje Grabar Kitarović na koju kao izabrani predsejdnik Milanović nije pozvan, s obzirom da nije ni u skladu sa diplomatskom praksom da se dvoje predsjednika u ovoj situaciji nalaze zajedno na takvom događaju.

Na svečanoj večeri uz predsjednicu, premijera, ministre i predsjednika Hrvatskog sabora, biće i brojni drugi uzvanici kao i predsjednica EK Ursula fon der Lajen, komesari i ostali članovi Evropske komisije i visoki zvaničnici EU.

Send this to a friend