Region

Nastavak akcije “Ares”: Uhapšena 251 osoba

Stefanović

U akciji “Ares”, MUP-a Srbije, uhapšena je još 251 osoba, izjavio je ministar unutrašnjih poslova te zemlje, Nebojša Stefanović.

Kako je rekao, akcija je izvedena u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, Bezbednosno-informativnom agencijom, Poreskom upravom i drugim državnim organima.

Istovremeno, protiv 367 lica podnijete su krivične prijave u redovnom postupku.

“Pripadnici MUP-a su u prethodnih pet dana nastavili sa aktivnostima na suzbijanju opšteg kriminaliteta na teritoriji čitave Srbije. Danonoćnim radom policija je sklonila sa ulica značajnu količinu oružja. U ovoj akciji oduzeto je 66 puška, od čega dve automatske, 44 pištolja, među kojima i dva automatska, šest bombi, više kilograma eksplozivnih materija i više hiljada komada municije”, rekao je Stefanović.

On je istakao da je na teritoriji opštine Zaječar pronađena i kompletna ilegalna radionica za izradu vatrenog oružja i municije.

„Policija je i u prethodnom periodu intenzivno radila na hapšenju narko dilera, koji su i u ovoj akciji imali u svom posjedu više od 27 kilograma narkotika svih vrsta. Njihovim hapšenjem narkotici su sklonjeni sa ulica, a naša djeca su spasena”, rekao je on.

On je naveo da je i ovom akcijom poslata jasna poruka da za policiju nema nedodirljivih i zaštićenih.

Send this to a friend