Region

Sud u Banjaluci obustavio postupke protiv Davora Dragičevića

Osnovni sud u Banjaluci obustavio je prekršajne postupke protiv Davora Dragičevića po prijavama MUP-a RS koje su podnijete poslije decembarskih protesta na Trgu Krajine, s obzirom na to da on nije pronađen na prijavljenoj adresi.

Advokat porodice Dragičević u slučaju ubistva njihovog sina Davida Dragičevića, Ifet Feraget, potvrdio je ovu informaciju, prenosi Klix.ba.

Sud je donio ovu odluku pošto ih je MUP RS obavijestio da je Davor Dragičević nestao, da ne znaju gdje se nalazi, te da misle da se nalazi u inostranstvu.

U odluci Osnovnog suda se navodi da će se prekršajni postupak nastaviti na predlog podnosioca zahtjeva kada prestanu smetnje koje su izazvale prekid, što bi značilo da će se proces nastaviti u slučaju da se Dragičević vrati u BiH, ali samo u slučaju da ne dođe do zastarevanja koja nastupa nakon dvije, odnosno četiri godine.

Protiv Dragičevića je podneseno više prijava za neprijavljanje skupova, narušavanje javnog reda i mira, prijetnji i drugih stvari. Nakon protesta održanih 30. decembra prošle godine u Banjaluci, on je napustio BiH i od tada je u Austriji gdje je prebacio i posmrtne ostatke sina Davida.

Send this to a friend