Igrice

Kultna video igra upravo je postala najskuplja ikada prodata

Rijetka kopija kultne video igre “Super Mario Bros”, koju je Nintendo objavio davne 1985. godine, prodata je na aukciji za gotovo nevjerovatnih 100.150 američkih dolara.

Igra, koju je aukcijska kuća Heritage Auctions ponudila na prodaju, dio je prve edicije koja se na tržiÅ”tu pojavila 1985. i 1986. godine.

Primjerak igre prodat je u originalnom fabričkom pakovanju, kao “jedina poznata kopija igre koja je bila zatvorena originalnom naljepnicom”.

Igra je bila namijenjena igranju na osmobitnoj Nintendo Entertainment System (NES) konzoli.

“Super Mario Bros” je, za protekle tri decenije, objavljivan u viÅ”e od 10 izdanja. Različita izdanja, u periodu od 1985. od 1994. godine, pratila su i različita pakovanja, odnosno kutije u kojima je kertridž isporučivan.

Ono Å”to prvu ediciju, iz koje potiče primjerak sa rekordnom cijenom, čini jednstvenom u odnosu na kasnije, je to Å”to pakovanje nije bilo uvijeno u cjelofan, već je kutija na vrhu imala samo malu crnu naljepnicu sa natpisom “Nintendo”, podsjeća TechCrunch.

Igra je postala popularna Å”irom svijeta tek sa izdanjem iz 1986. godine, kada je “Å”tampana” u mnogo većoj seriji, Å”to je takođe jedan od faktora koji su ovo prvo “maloserijsko” izdanje učnili toliko skupim.

Inače, stanje njene očuvanosti igre je, na skali od 1 do 10, dobilo ocjenu 9,4.

Igru su udruženim sredstvima zajednički kupili jedan diler starog novca, nekoliko kolekcionara video igara, kao i osnivač aukcijske kuće.

Ostavite komentar prvi!

avatar
1000
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend