Telefoni

Kako da pravilno očistite vaš telefon

Istraživanja pokazuju da su štetni organizmi sposobni da prežive i po četiri dana na ekranima mobilnih telefona.

Prosječna osoba uzme svoj uređaj u ruke oko 76 puta dnevno.

Čišćenje mobilnih telefona nije toliko jednostavno, jer je lako napraviti grešku koja će da dovede do prestanka funkcionisanja. Ovo su najbolji načini čišćenja i dezinfekcije.

Prilikom čišćenja bilo kakvih tehnoloških uređaja, nikada ne zaboravite da morate da budete nježni. Počnite tako što ćete isključiti telefon i prekinuti vezu sa slušalicama ili punjačem.

Da biste izbjegli ogrebotine na ekranu, najbolje je koristiti krpu od mikro vlakana – male krpe koje dolaze u pakovanju sa naočarima ili fotoaparatom će odraditi posao.

Možete da koristite malu količinu tople vode u kombinaciji sa sapunom ili sa sredstvom za čišćenje ekrana oshetljivog na dodir, piše Independent.

Bez teških hemikalija

Korišćenjem teških hemikalija mogu se ukloniti klice, ali mogu se ukloniti i svi hemijski premazi koje proizvođači koriste kako bi zaštitili ekrane od otisaka prstiju.

Upotreba mješavine vode i trljanja alkohola je efikasna, ali korišćenje sredstava koja imaju više od 50 odsto alkohola takođe može za rezultat da ima oštećenje ekrana.

Vodootporni telefoni sa IP68 standardom mogu da se potope u vodu ili stave ispod slavine, kako bi bili temeljno očišćeni. Većina flegšip telefona sada ima ovaj standard, ali ipak provjerite.

Čak i kada očistite svoj telefon, morate da nastavite sa mjerama predostrožnosti. Najbolji savjet jeste da redovno perete ruke, i da svoj telefon čistite bar jednom dnevno.

Jedna studija u Ujedinjenom Kraljevstvu je pokazala da ljudi često nose telefone u toalet, a da na ekranu mobilnih telefona ima 10 puta više bakterija nego što se nalazi na dasci WC šolje.

Napomena za kraj: možda bi trebalo da razmislite o tome da li ćete svoj telefon držati previše blizu lica sljedeći put kad vas neko pozove, ukoliko ga niste skoro očistili.

Send this to a friend