Love & Sex

Ne odbacujte olako povlastice “single” statusa

Biti singl nikako ne znači biti i usamljen. Slobodne djevojke imaju više vremena za ugađanje svojim potrebama, piše Cosmo.

Ukoliko druge polovine nema na vidiku idealno je vrijeme da počnete da uživate u vremenu koje možete da posvetite isključivo sebi.

Uvijek budite sebi na prvom mjestu
Uradite nešto za sebe, nešto što volite i u čemu uživate, bila to joga ili časovi kuvanja, ono što je bitno je da vama prija.

Sebičnost nije uvijek loša stvar
Kada ste singl ne pravite kompromise oko filma koji ćete gledati ili u kom restoranu ćete večerati, i jedino bitno je ono što vi želite. Iako će se na početku činiti kao veliki izazov donositi odluke bez konsultacije sa drugom polovinom, na kraju zapravo postajete nezavisnte i jake osobe.

Fokusirajte se na sadašnjost
Ako ste od onih koji sve planiraju unaprijed ili previše analizirate situacije, najbolji način za prekidanje takvih navika je vrijeme koje provodte sami. Napravite plan i počnite da radite nešto same, a telefon ostavite kod kuće, tako da ništa ne može da vas ometa. Na ovaj način naučićete da živite i uživate u sadašnjem trenutku.

Život počinje kada napustite konfornu zonu
Uradite nešto što je veliki izazov za vas ili čak izaziva dozu straha, nešto što se nalazi izvan zone u kojoj se osjećate sigurno i ušuškano. Prekinite rutinu i uradite nešto što nije uobičajeno, idite u bioskop sami ili prošetajte, ko zna možda vam se i dopadne.

Prepustite se i uživajte u vremenu koje provodite same.

Send this to a friend