Love & Sex

Pokazatelji da ste zaljubljeni u kolegu s posla

Afere na poslu se dešavaju veoma često. Ovakav vid romanse može biti zanimljiv, s obzirom da je očekivano da takva osjećanja budu skrivena, ali može biti i veoma neprijatno, ukoliko su pravila u firmi stroga i ukoliko postoji kodeks po tom pitanju.

Kada sa nekim provodite dosta vremena idući ka istom cilju postoji mogućnost da se zbunite po pitanju vaših osjećanja. Ljubav je lijepa u svakom obliku ali porazmislite koliko su vaša osjećanja iskrena kako se nakon upuštanja u vezu ne biste predomislili i napravili negativnu atmosferu u radnom okruženju. Za početak, pogledajte ove znakove da te zaljubljeni u svog kolegu/koleginicu.

Stalno razmišljate o toj osobi. Kada su vaše misli okrenute ka njemu/njoj i van radnog vremena ili čak na pauzi, budite uvjereni da u vašem odnosu postoji nešto više. Vodite računa da to ne primijete i drugi.

U kontaktu ste. Najveći pokazatelj da ste zaljubljeni u svog kolegu je kada pokušavate da budete u kontaktu sa njim i kada se posao završi, uključujući i vikend. Ostanete u svojoj kancelarijskoj vezi putem aplikacija, poziva ili društvenih mreža.

Pamtite sitnice. Kada je u pitanju romansa na poslu ono što vam definitivno može ukazati da vam je do nekoga stalo je pamćenje nekih pojedinosti o njemu ili njom. Na primjer, znate šta voli da jede i to mu/joj donosite, omiljeni slatkiš, boju, setite se rođendana ili čak znate omiljenu pjesmu vašeg saradnika.

Kupujete poklon. Kupovina malih znakova pažnje ili poklona za rođendan takođe može biti pokazatelj da ste zaljubljeni u kolegu/koleginicu. Česti načini da obilježite poseban dan su poklon, čestitka, cvijeće ili torta.

Stavljate tu osobu ispred radnih obaveza. Ulažete sve napore da pomognete kolegi/koleginici sa poslom. Vodite računa da ne radite mnogo više nego što je potrebno kako biste se dokazali i pomogli toj osobi. Ako stalno tražite mišljenje od saradnika po pitanju posla ili ličnih stvari, priznajte, zaljubljeni ste.

Ljubomorni ste. Signal koji uvijek ukazuje na ljubav je ljubomora. Dakle, pokušavate da imate dio kancelarije samo za vas dvoje i kada druga osoba počne da flertuje sa nekim vi osjećate ljubomoru i negodujete.

Kopate za informacijama. Veoma ste radoznali po pitanju njegovog/njenog života i učinićete sve kako biste se dočepali dodatnih informacija od drugih ljudi i saradnika.

Toplo mu/joj se osmjehujete. Čak i kada ste pod stresom i imate tešku situaciju na poslu, kada vas pogleda ta posebna osoba uvijek ćete imati topao osmijeh za nju. Kada je ta osoba prisutna izgledate veselije nego obično. Takođe, uvijek nalazite kompliment za nju, njeno oblačenje, izgled, talenat, rad i karakter.

Send this to a friend