Muzika film i TV Nezadovoljan reakcijom vlasti

De Niro uporedio pandemiju u Njujorku sa terorističkim napadom 11. septembra

Legendarni glumac Robert De Niro je u intervjuu za CNN govorio o pandemiji koronavirusa, objasnivši, između ostalog, kako nije zadovoljan zakašnjelom reakcijom vlasti u Sjedinjenim Američkim Državama.
De Niro je rekao kako je vrlo zahvalan na odličnim potezima koje je napravio guverner Njujorka Endru Kuomo.

“Volio bih da su ljudi i vlasti reagovali ranije. Imali su dovoljno upozorenja za to. Mislim da ne bismo bili tu gdje jesmo da su oni ranije reagovali”, objasnio je 76-godišnji glumac.

Dodao je kako je Kuomo odradio odličan posao, ali i kako je osvježavajuće gledati nekoga ko radi i ne boji se da digne glas za prave stvari. Glumac je uporedio teroristički napad koji se dogodio 11. septembra 2001. sa sadašnjom situacijom:

“Osjećaj je identičan, ali je ovo nešto što smo navikli da gledamo u filmovima. Sve se prebrzo odigralo, ovakve stvari inače vidimo samo na platnu, a sad se dešavaju nama”, objasnio je.

Podsjetimo, vlasti u SAD-u su naišle na mnoštvo osuda zbog toga što na pandemiju koronavirusa nisu reagovale na vrijeme.

Najviše kritika dobio je predsjednik SAD-a Donald Tramp, koji je odbio da stavi Njujork u karantin, uprkos činjenici da je to žarište koronavirusa u SAD-u. Broj zaraženih u SAD-u trenutno je 764.265, a samo je u Njujorku zabilježeno 247.215 slučajeva.

Send this to a friend