Muzika film i TV

Gasi se forum Message Board na sajtu IMDb

Velika je vjerovatnoća da ste u nekom trenutku informacije o nekom filmu potražili na stranici Internet Movie Database (imdb.com).

IMDb je toliko popularan i stekao je toliki ugled da se njegove ocjene uzimaju kao preporuke na piratskom streaming “bioskopu” PopCorn Time.

Isto tako, postoji velika vjerovatnoća da na toj stranici nikada nijeste koristili Message Board to jest opciju koja je na IMDb-u funkcionisala kao forum, na kojem su ljudi razmjenjivali utiske o filmovima i drugim filmskim temama.

Vlasnici stranice napominju da je do gašenja Message Boarda došlo zbog slabijeg prometa i velikog pada posjete, jer su se “korisnici prebacili na društvene mrže” i naglašavaju da na Facebooku i Twitteru imaju deset miliona fanova, odnosno pratioca.

Stranica ima više od 250 miliona posjetioca mjesečno, a njihovi komentari su uglavnom oštri pa IMDb ima reputaciju upravo takvog medija – vrlo oštrog i bez “dlake na tastaturi”.

Iako je IMBb vijest o gašenju Message Borada objavio još 3. februara, korisnici imaju rok do 19. februara za arhiviranje svojih poruka.

Konačno gašenje “foruma” dogodiće se dan kasnije, 20 februara.

Send this to a friend