Showbiz

Poznate dame koje su otvoreno pričale o psihičkim problemima

Odlazak kod psihologa i dalje je tabu na našim prostorima. Kada je glumica Ana Sofrenović nedavno priznala da se borila sa depresijom to je otvorilo put i drugim damama sa domaće javne scene.

Mirjana Bobić Mojsilović

“Išla sam jedno kratko vrijeme kod psihijatra. A volim i da samu sebe psihoanaliziram. Kad sam svjesna onoga što mi prolazi kroz glavu – onda nekako umijem sebi i da objasnim zašto to mislim, umijem da rastumačim svoje emocije i taj moj mali unutrašnji dijalog mi je veoma ljekovit. A kad to ne pomaže, zovem sestre koje su moji psihijatri, kao i ja njihov”, ispričala je u jednom intervjuu spisateljica Mirjana Bobić Mojsilović.

Nataša Bekvalac

Pop pjevačica je priznala da je u kriznim situacijama posjećivala psihologa, ali i da se kaje zbog toga.

“Nemojte se baviti sobom uopšte. Što više čeprkate biće vam teže. Mnogo više onih negativnih stvari izađe, ne dirajte ništa. Nikad kod psihijatra, nikad karte, horoskop. Ja sam upoznala ljude koji se nikada nisu bavili sobom i mnogo su srećniji”, objasnila je Nataša.

Dragana Katić

“Imala sam teške dane, prije svega kada sam iznenada, poslije kratke i invazivne bolesti, izgubila dragu prijateljicu. Poslije toga roditelje, a kao jedinici, to mi je baš teško palo. To su užasno bolni i prelomni momenti u mom životu. Kada sam osjetila potrebu da se obratim psihijatru i da razgovaram o tome na koji način podnosim gubitak, ja sam to i učinila. Otišla sam i mnogo mi je pomoglo. Svima bih preporučila da kada zapadnu u neke probleme i životna iskušenja i kada vide da ne mogu sami da se izbore sa tim posjete stručno lice”, ispričala je za Alo TV voditeljka.

Milica Todorović

Mlada pop/folk zvijezda tvrdi da je zahvaljujući posjetama psihoterapeutu uspjela da sačuva zdrav razum.

“Bavim se ovim poslom, koji nosi mnogo toga. Sve je tako brzo i natrpano, a velika je odgovornost jer imate ljude koji vas poštuju i vole, pa morate da ispunite njihova očekivanja. Puno je ernergetskih vampira na estradi koji vam isisavaju ne samo energiju već i životnu radost. Bilo mi je mnogo teško jer sam u estradu uplovila kao dijete. Sa 14 godina sam pobijedila u Zvezdama Granda i to je jedan od razloga zbog kojih sam odlučila da odem da pričam sa psihoterapeutom. Svima bih preporučila da idu kod stručnih ljudi”, kaže Milica i dodaje da je svjesna koliki je to tabu u Srbiji.

Anabela Atijas

Lijepa pjevačica je takođe u medijima govorila o svojim psihičkim problemima, a savjetovala je i svoju stariju ćerku Lunu da se obrati stručnjacima.

“Psihijatri su isto što i pedijatri, nekad te boli duša, pa imaš potrebu da ti neko pomogne da to prevaziđeš. Ja znam da je Luna prošla kroz težak period, zbog razvoda roditelja, koji je bio na meti tabloida i raznoraznih ljudi koji ne znam zašto su se oglašavali i pravili nam probleme, a u svemu tome nijesu mislili na našu djecu”,objasnila je Anabela.

“Otvoreno sam pričala o nekim svojim depresijama, poslije porođaja sa Ninom sam bila kod psihijatra tako da je Luna imala od koga da nauči da je vrlo poželjno da kada se čovjek osjeća loše treba potražiti pomoć”, kazala je pjevačica.

Send this to a friend