Showbiz

Saša Kovačević: Nije mi u prirodi da budem skandalozan

Pop pjevač Saša Kovačević kaže da ne želi niti umije da gradi karijeru praveći medijske skandale. Posvećen je muzici i dobroj produkciji, ali s vremena na vrijeme i on osvane u nekom tabloidu.

Najviše pažnje, pored pjesama, privlači izgledom, a novinari ga stalno ispituju kada će da se oženi. Saša napominje da to nema u planu i trenutno uživa u vezi sa bišom misicom Zoranom Tasovac.

Imaš li neki poseban ritual pred koncert?

“Nemam neki poseban ritual, niti nešto određeno. Tu je bend, s njima provodim vrijeme, nalazimo se u raznim situacijima, pred koncerte, na probama, tako da smo stalno skupa. Bitna je energija među ljudima”.

Mnoge kolege insistiraju na tehničkim detaljima, zvuku, rasvjeti, scenografiji. Kako izgleda kod tebe?

“To je nešto što spada pod podukciju. Mi mjesecima ranije dogovorimo sve detalje. U septembru smo još napravili rajder i setap listu, a ukoliko je u pitanju veliki i važan koncert kao što je bio ovaj u Sarajevu, onda morate brinuti o svakom detalju. Što se tiče tehničkih stvari, ja ne volim da štedim. Produkcija mora imati neke postavljene standarde kako bi publika i mi na sceni imali jedan potpun ugođaj”.

Koja te tvoja pjesma najbolje opisuje?

“Ne bih mogao izdvojiti nijednu. Svaka pjesma je obilježila neki period i neku moju trenutnu emociju. Svaka je na svoj način posebna”.

Tvoja karijera teče bez skandala. Da li je to pravi put za uspješnu i dugu karijeru?

“Zavisi šta vi želite od svoje karijere. To je nešto što morate sami da razlučite kako se predstavljate u javnosti. Ja nikada nisam želio da na taj način predstavim javnosti, i da skandalima zauzimam prostor. Mi vidimo da je u svijetu postao trend da se ozbiljne karijere prave upravo skandalima, to nije samo kod nas. Ja po temperamentu nisam takav. To nije u mojoj prirodi, a ni karakteru”.

Koliko ti je važna podrška porodice?

“Porodica je najvažnija. Jako je važno da u bilo kojoj profesiji imate iza sebe snažnu podršku. Ja je imam već godinama. Hvala Bogu, roditelji i brat su uz mene. Čak mi daju i više podrške nego što sam očekivao. Ljudi danas vole da gledaju materijalne stvari, ali je imati takvu podršku porodice koja je pravo blago, i mnogo bitnije od svega materijalnog. Meni je porodica uvijek na prvom mjestu i nešto što mi je uvijek bilo najbitnije”.

Koji trenutak u karijeri pamtiš?

“Bilo je dosta nekih predivnih koncerata koji se pamte. Te koncerte i trenutke želim da ponovim, a za ovih 15 godina karijere takvih trenutaka je bilo, tako da je jako teško izdvojiti nešto posebno. Mislim da će takvih trenutaka biti još”.

Novinari te stalno pitaju u ženidbi, i ta se priča provlači godinama. Da li ti smetaju takva pitanja?

“Ne znam zašto je to najinteresantnije. Ta priča se po medijima provlači već 15 godina, od samog početka karijere. Kad sam napunio 20 godina počeli su da me pitaju – kad ćeš da se ženiš? To je i danas aktuelno. Doći će i taj trenutak, ali ne znam još uvijek kad”.

Na tvojim koncertima su djevojke uvijek u prvim redovima. Ima li muškaraca?

-“Ima, naravno. Zašto da ne? Moja muzika je za sve ljude koji umiju da prepoznaju neku emociju. Mi kao interpretatori to prezentujemo, a oni sami znaju da li im to prija ili ne. Tako da ja volim da kažem kako je naša muzika za sve generacije. To mogu slušati svi, od 7 do 77 godina, tako da je širok raspon publike”.

Send this to a friend