Zanimljivosti

Kuda je nestala originalnost sa Instagrama

Koliko puta vam se doodilo da u trenucima dosade skrolujete Instagra i učini vam se da ste više puta vidjeli istu sliku? Vjerovatno vam se i dogodilo da i vi postavite identičan post kao neki drugi korisnik ove društvene mreže.

Na ovoj aplikaciji se pojavio profil koji proziva upravo sve oni koji nemaju ni gram originalnosti u sebi i Instagram pretvaraju u dosadno, jednolično mjesto.

Anonimna 27-godišnja djevojka sa Aljaske koji stoji iza profila Insta Repeat otkrila je koja je svrha kritika koje objavljuje pomenuti profil.

“Poenta je da prozivamo sve one koji su sačinjeni po istom kalupu, i samim tim čine od Instagrama aplikaciju sa ‘jednim žanrom'”, rekla je ona.

Pošto živi na Aljasci, tvorac Insta Repeat-a se susreće sa avanturistima koji vole da slobodno vrijeme provode u divljini. Takav scenario dovodi do situacije da ista mjesta i fotografije viđa svakodnevno, u identičnom maniru.

View this post on Instagram

Person standing at the end of a centered dock

A post shared by Insta Repeat (@insta_repeat) on

“Umjetnici i dizajneri upadaju u šablone. Ali mislim da je ono što se dešava na Instagramu mnogo ekstremnije”, objašnjava djevojka za Bored Panda.

 

Ostavite komentar prvi!

avatar
1000

Send this to a friend