Zanimljivosti

Tinejdžer “morao” da napusti školovanje jer je postao milioner

Većina djece stare 11 godina samo želi što prije da završi domaći zadatak kako bi se mogli neometano zabavljati s prijateljima. Ben Tauers iz britanskog grada Gilingama sa 11 je godina osnovao dizajnersku kompaniju Tower Design.

Tower Design je na početku Benu bio samo izvor džeparca. Danas, međutim, u firmi koju predvodi 18-godišnji Tauers rade 22 osobe, kompanija ima predstavništva u više britanskih gradova, uključujući London, i radi sa Tviterom i Pot Noodleom.

A kako piše The Sun, Tauers je upravo dogovorio spajanje svoje firme s marketing magovima iz Zesta vrijedno više miliona funti.

Mladi preduzetnik je na spajanju radio skoro godinu dana te se smatra da će ono Zestu i Tower Designu prihod povećati za 50 posto. Konkretno, prihodi bi trebalo da narastu na 3,5 miliona funti do kraja 2018. godine.

“Jako sam uzbuđen što ću se pridružiti Zestu kako bih vodio tim za sadržaj, utjecajne pojedince i društvene mreže i stvarati uspješne svjetske kampanje za klijente”, rekao je Towers za Kent Online.

Ovo nije prvi put da se Tauers pojavljuje u medijima.

Prošle godine bio je na čelu The Times Super Teen Power liste te je imenovan mladim preduzetnikom godine na nagradama KEiBA. Čak ga je i milijarder Ričard Brenson proglasio jednim od ‘najuzbudljivijih preduzetnika Velike Britanije’.

Tauers je 2015. godine napustio školu tako što je sam sebe zaposlio kao pripravnika. To je morao napraviti jer je protiv zakona napustiti školu sa 17 godina. Posao mu je međutim bio toliko uspješan da je jednostavno morao napustiti školu. Neki mu, povlačeći paralelu sa spomenutim Bransonom, koji je takođe napustio školovanje, predviđaju blistavu karijeru.

Send this to a friend