Ekonomija

Numanović i Vuksanović: Fokus na teže zapošljive kategorije stanovništva

Sa tim ciljem, dogovorene su dalje konkretne zajedničke aktivnosti od interesa za sve učesnike tržišta rada i ukupno crnogorsko društvo, sa akcentom na pripadnike teže zapošljivih kategorija.

Ministar je upoznao predstavnice UPCG-a sa aktuelnostima u radu Ministarstva, posebno u dijelu regulatornog okvira i programskih mjera po pitanjima zaštite ljudskih prava i sloboda, s posebnim akcentom na pitanja koja se tiču manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih zajednica, pripadnika društveno ranjivih grupa i razvijanja politika jednakih mogućnosti muškaraca i žena. 

“Predsjednica UPCG Svetlana Vuksanović informisala je ministra o aktivnostima realizovanim u prethodnom periodu, ukazala na primjere konkretnih oblika saradnje koju UPCG ostvaruje sa Međunarodnom organizacijom rada MOR u dijelu promocije jednakosti i prevencije nediskriminacije na radnom mjestu, kao i saradnje sa civilnim sektorom na polju obrazovanja i zapošljavanja, te podrške stvaranju inkluzivnog tržišta rada”, saopšteno je iz Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Pozivajući se na odredbe Memoranduma o saradnji koji su UPCG i Ministarstvo zaključili 2014. godine, učesnici sastanka razgovarali su o nizu programa i projekata koje je u narednom periodu moguće realizovati, a time pružiti direktnu podršku poslovanju privrednih subjekata, veće zapošljivosti pripadnika ranjivih društvenih grupa i ekononomskom osnaživanju žena. 

Send this to a friend