Košarka

ABA liga: Sudije su pogriješile, Ferel nije napravio faul nad Panterom

Košarkaški klub Budućnost Voli je oštećen u Beogradu – to je objavila Sudijska komisija Admiralbet ABA lige.

Misli se na detalj koji je vjerovatno prelomio majstoricu polufinala protiv Partizana koji je slavio 100:86, kada je isključen Jogi Ferel sredinom treće četvrtine.

Amerikancu je dosuđen faul pri šutu za tri poena Kevina Pantera, onda je zbog prigovora dobio tehničku grešku i isključen je jer je ranije imao i nesportsku.

Sudijska komisija navodi da faula nad Panterom nije bilo…

“Na šest minuta i 47 sekundi do kraja treće deonice – kada je pokušao da šutira za tri poena, napadač Kevin Panter je ispružio desnu nogu ukoso i inicirao kontakt sa defanzivnim igračem Kevinom Ferelom. Sudije su svirale faul na šutu, što je bila pogrešna odluka. Sudije su morale da sviraju tehničku grešku napadaču, Kevinu Panteru”, stoji u saopštenju na sajtu ABA lige.

ABA liga je dodala i da je bila dobra odluka sudija kada je u drugoj četvrtini Ferel dobio nesportsku nakon što je udario Aleksu Avramovića poslije šuta za tri poena.

26

avatar
1000
16
10
0
 
24
Ada čušVladoperospumpePGCGVele
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ada čuš
Gost
Ada čuš

Cudi me od Obradovica da je pristao na ovakvu farsu i namjestanja ipak je on iznad toga i institucija.. da sam na njegovom mjestu pozdravio bi ih..

Ada čuš
Gost
Ada čuš

I sta ima buducnost sad od ove prazne price. Na koliko godina su sudije kaznjene zabranom sudjenja!!??

PGCG
Gost
PGCG

Đe je Srbija tu su i problemi, počevši od raspada Jugoslavije pa na dalje.

BABA
Gost
BABA

Alo šabani savić je opasan čovjek to može da se utvrdi na prošloj godini sa derbi kad je savić rekao da moraju da puste partizan ili će biti frke u budućnosti tako i sad mafija je to

cccccccv
Gost
cccccccv

I šta sad? svake godine ista krađa u BG…napravite ligu bez njih i mir u kući i neka se sami kradu do mile volje.

Inzenjer
Gost
Inzenjer

Treba vratiti naziv jadranska liga

Lob
Gost
Lob

A ništa o tome da su se sudije poslije poluvremena cekala 20 minuta da izadju na teren dje su trgovali sa upravom Partizana

Jasno
Gost
Jasno

Ništa o tome fa je Bojan u PG boravio u svlačionici kod sudija.

Vele
Gost
Vele

Ko je Bojan sad leba ti ?

Planeta Majmuna
Gost
Planeta Majmuna

Dobro dobro – no treba osnovati ligu exyu republika bez srbije i mirna Bosna. Ovako stvarno vise smisla nema. Citavom kosarkaskom regionu je to polako jasno.

ilke
Gost
ilke

Pa osnujte, taman da vam kvalitet lige bude na nivou moldavske lige.

Vlado
Gost
Vlado

Kvalitet možda upitan,ali bar će biti regularnost veća.u čemu je svrha i draž nekog takmičenja ako nije u neizvjesnosti ko će biti pobjednik.Ako se unaprijed zna ko će biti u finalu kakvo je to takmičenje.

Dejan
Gost
Dejan

Jednu grešku priznali ….i što sad ,ostalo sve da se zaboravi?😄😄😄Pa ova liga je smeće ,i malo im je rečeno a sudije su najbolji izraz tog kvaliteta.Sram ih bilo ,jer bolje da se poklope ušima i ćute ,nastavljajući lukrativne aktivnosti u cilju skupljanja para i kredita kod “vlasnika” iz Beograda ,to bi već svi na Balkanu priznali kao potpuno normalno!

Maestro
Gost
Maestro

Dakle 4 bacanja su iz te akcije poklonjena Partizanu (3 zbog faula i jedno zbog tehničke), isključen najbolji igrač. Zatim u prvom sljedeĉem napadu svira se nepostojeći faul u napadu Makunduu nad Ledejem, a onda i faul u napadu Frimenu za nepostojeće odgurivanje…. O tome riječ niste napisali…

delboj
Gost
delboj

Opet relativiziranje. Kod namjerne greske Ferela cisti flopping Abramovica koji je usao u ne u zonu nego u centar doskoka Ferelu pri sutu. Cak bi se I to moglo suditi namjernom jer je bilo jako blizu povrede Ferela. Nikakv kontakt ruka glava nije postojao a I da je Ferelu je morao da pazi dje ce da doskoci da ne bi… Više »

Titogradski
Gost
Titogradski

Da to uprostimo… 20 poena su sudije ubacile za Partizan

perospumpe
Gost
perospumpe

Igraci Partizana nisu ni davali koseve ako je vjerovati vama navijacima Buducnosti.

Vlado
Gost
Vlado

Avramović je najbezobrazniji i bezobziran igrač kome se mnoge stvari tolerišu samo što je igrač Partizana.O njegovom prosječnom kvalitetu vidi se koliko je njegov doprinos u reprezentaciji Srbije.

Maestro
Gost
Maestro

Uprava bi trebala da produži ugovore sa Žakeljom, Ferelom, Wrightom, Makunduuom, Megijem i domaćim igračima, da se zadrži kostur ekipe za sljedeću sezonu. Razmisliti o povlačenju iz ABA lige, jer je evidentno da nema veze sa sportom… Euroligu probati izboriti kroz Eurokup. Priključiti se Balkanskoj BIBL ligi ili Alpe-Adria kupu ako fali takmičarskih mečeva…

Maśa 😎🇲🇪
Gost
Maśa 😎🇲🇪

Moralna satisfakcija!

Mrkelja
Gost
Mrkelja

I štp ćemo sad?

Maki
Gost
Maki

E ovo sad je baš problematično ! Nova utakmica

Nikola
Gost
Nikola

Kontakt nogama kod šuta, jasno se vidi da je Ferel napravio faul. Ali Jogi nije isključen zbog toga, nego zbog nesportske reakcije. Mogao je jednostavno da zatraži čelendž i da se utvrdi je li bio faul.

Foo_Bar
Gost
Foo_Bar

Kralju,ne sviraj….toliko

Crnogorka
Gost
Crnogorka

Ferel je tražio čelendž,zato su mu i dali tehničku!
Posebno je zanimljivo kašnjenje i izlazak sudija sa direktorom KK Partizana!

Nikola
Gost
Nikola

Pa to je i trazio a oni su mu dali tehnicku .

Send this to a friend