Ekonomija

Loše vijesti: Rusi otkazali aranžmane u Tivtu

Najfrapantniji primjer je gašenje kampa ruskih vaterpolista u hotelu “Kamelija”, tivatskog HTP “Mimoza”, prenosi Radio Tivat.

Za kamp koji je prošle godine obezbijedio preko 3.000, a pretprošle preko 6.000 noćenja, nijedna ruska ekipa ove godine se nije prijavila.

Dragiša Koprivica, predsjednik tivatskog roniličakog kluba “Neptun Mimoza” koji je bio organizator kampa, kaže da će većina ekipa iz Moskve i Sankt Petersburga koje su prošlih ljeta boravile u Tivtu, pripreme realizovati u Vojvodini.

“Sve ekipe koje su godinama dolazile kod nas, ove godine su otkazale. Vjerovatno su od svojih uprava dobili preporuke da ne idu u Crnu Goru. Imam informaciju da će svoje kampove ljetos imati u Subotici, Bečeju i Novom Sadu. U hotelu “Park” u Kameliji tokom 2013. imali smo 6.000 noćenja, bilo je osam ekipa. Prošle godine smo imali 3.150 noćenja. Ove godine nam nažalost nijedan klub neće doći”, kaže Koprivica.

On dodaje da su u Tivtu proteklih ljeta boravile mlađe selekcije poznatih ruskih vaterpolo klubova. Koprivica ističe da je to loša vijet za tivatskog hotelijera koji je zahvaljujući ovom turističkom aranžmanu obnovio bungalove u parku ovog hotelskog kompleksa.

U klubu “Neptun Mimoza” ističu da je razlog napuštanja ruskih vaterpolo ekipa promjena političke klime, ali i oglušivanje tivatske opštine da izađe u susret višegodišnjim zahtjevima i sagradi bar jedan otvoreni bazen za vaterpolo i plivanje.

Izvršni direktor HTP “Mimoza”, Marko Petričević kaže da će ovoga ljeta imati 80 odsto manje ruskih turista.

“Turista iz Češke i Mađarske će biti na prošlogodišnjem nivou, ali to je simboličan broj u odnosu na broj noćenja koje su ostvarivali Rusi. Ne vjerujem da ćemo ljetos imati ni 500 noćenja gostiju iz Rusije”, ističe Petričević.

U hotelu “Magnolija”, tivatskog “Hotels N group” Radio Tivat saznaje da im je rusko Ministarstvo prosvjete otkazalo ljetnju školu engleskog jezika koju realizovali protekle četiri godine u ovom hotelu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Milojko
Gost
Milojko

što ste se uskoprcali,tako ješto ste se uskoprcali,tako je bilo i kad smo postali samostalni.”Bit ce mo hljeba gladni” ko šta daje besplatno?Izgradila se Podgorica kao nikad do sada, nismo nikad bili ničiji bit ćemo samostalni svoji kao kroz vijekove.Vi što kukate za srbijo na voz nije daleko ili za rusiju kad ne možete bez njih kriza je u cijeloj… Više »

Ovce i koze
Gost
Ovce i koze

Pa dobro, glasacete ih ponovo
Pa dobro, glasacete ih ponovo i ponovo bez obzira na sve.

car
Gost
car

Pravi Srbi kod crnogorijanana
Pravi Srbi kod crnogorijanana ni dzaba ne bi letovali. Ali zato ce NATO i Ameri da vam napune budzet. Prica se da jedva cekaju da vam dodju na letovanje 🙂

Anonimni
Gost
Anonimni

Ma opusteno sad ce prebogata
Ma opusteno sad ce prebogata braca Albanci, Kosovari i Bosnjaci da navrnu, i sve po starom .

veselica
Gost
veselica

veselo da ne moze veselije!!!
veselo da ne moze veselije!!!
na zalost i za 50centi ce se mnogi prodati,jer vlast je pametna: izgladnjuje,poskupljuje i za prodane duse ce ponuditi 50centi sto ce mnogima biti spas sto za kumstvo,prijateljstvo,posao,bolnicko lijecenje itd itd
Ma kakava Vlast,takav i Narod!!!!!

bekoć
Gost
bekoć

ZAŠTO LOŠE VESTI PA
ZAŠTO LOŠE VESTI PA NEKA VAM MILO IZ NJEGOVOG DZEPA TO FINO PLATI , DAO BOG IMAQ ODAKLE

Djordjije
Gost
Djordjije

Nikom ne pade na pamet da
Nikom ne pade na pamet da mozda nemaju para, nego odma nato 😀

CRNOGORAC podgorica
Gost
CRNOGORAC podgorica

treba objaviti rat rusiji.
treba objaviti rat rusiji. sta je njihov nuklearni potencijal i dva ipo miliona vonika spram nasih junacina

hogar
Gost
hogar

Prvi znaci “dobrobiti” NATO-a
Prvi znaci “dobrobiti” NATO-a. Snosimo posledice zatočeništva našeg “sposobnog” rukovodstva koje vas cijeli svijet gleda kako sve živo daju samo da ostanu na slobodu. CG je dotakla dno. Narod je nakoljenima. Dokle…?

CRNOGORAC podgorica
Gost
CRNOGORAC podgorica

Bez panike samo. sad ce
Bez panike samo. sad ce gospodar da uvali po 50 eura pred izbore za glas. i plus dzak krtole malo li je? EVIVA !

CRNOGORAC podgorica
Gost
CRNOGORAC podgorica

a najaci su ovi sto se nadaju
a najaci su ovi sto se nadaju da ce doc sad turisti iz NATO. jes kako ne. pored spanske i italijanske i grcke i turske obale , neko da dodje u montenegro. HAHAHAH. odje mogu doc jedino gedze sa kesom paradajza , a jos malo ni oni. albanija je za nas DRZAVA !

CRNOGORAC podgorica
Gost
CRNOGORAC podgorica

da je srece pa da nisu ni
da je srece pa da nisu ni dolaz6ili nikad. ovako su samo ovu kvazi drzavicu odrzavali u zivot. bas su rusi ludi da pored onolikog krima dodju u prsli tivat.

Laki
Gost
Laki

Stoltenberg: Crna Gora
Stoltenberg: Crna Gora postigla veliki napredak na putu ka NATO-u.

Anonimni
Gost
Anonimni

Neka naruci Mile kode
Neka naruci Mile kode prijatelja u Brisel da par razaraca i nosaca preko ljeta posjete nase luke .
Kad to cunu nasa postene i casne ima da nagrnu i svaki dolar uzmu marincima.

petar.montajero1
Gost
petar.montajero1

pala muva na medjeda, sve ce
pala muva na medjeda, sve ce to narod platiti. par desetina kiljada rusa manje, nema problema, vise mjesta za pomidorasku “elitu” iz okruzenja.

freeMNE
Gost
freeMNE

Prelijepo će im biti u
Prelijepo će im biti u Subotici i Bečeju na 40 stepeni ljeti…mislim da će i oni zažaliti što nisu došli u Tivat…ali što ćemo i oni moraju “nekoga” da slušaju…da se razumijemo!

Anonimni
Gost
Anonimni

Što će nama Rusi i Srbi,njima
Što će nama Rusi i Srbi,njima trebamo još pojačati sankcije.Dovešće ova vlada nama bogate platežne goste iz Kolumbije koji plaćaju sve bijelim prahom.

Toni
Gost
Toni

Neka aranžmane prebace onim
Neka aranžmane prebace onim Njemcima i Rusima što ih pominje Žarko Radulović.

Toni
Gost
Toni

Pardon, ne Rusima nego
Pardon, ne Rusima nego Francuzima.

%
Gost
%

Jeste opala im moc pa posli u
Jeste opala im moc pa posli u Becej i Zrenjanin he he he
Potpuno normalna posledica antiruske histerije a ovo je samo pocetak serije otkaza.

Anonimni
Gost
Anonimni

Velika šteta . Pa neka svakaVelika šteta . Pa neka svaka od 28 NATO zemalja pošalje po 2.000 turista to je 56.000 turista sa prosječnim boravkom od 7 dana to je 392.000 noćenja . Pitanje je samo dali Tivat ima te kapacitete ili ćemo morati graditi nove pa će se naši ljudi i tu zapošljavati a naše firme dobiti nove… Više »

Toni
Gost
Toni

Super ideja, samo da ih još
Super ideja, samo da ih još neko natjera da dođu ovamo. Jer, FYI, turisti ne idu nigdje po direktivi, nego tamo gdje im se ide. Nažalost, većina ovih kapaciteta će ostati prazno, jer prolazi rok za planiranje odmora i rezervacije po koliko-toliko pristojnoj cijeni.

milivoj
Gost
milivoj

Jesi li ironican ili sta,
Jesi li ironican ili sta, nadam se da nisi ozbiljan

Anonimni
Gost
Anonimni

Naravno da nijesam ozbiljanNaravno da nijesam ozbiljan jer ovo sa NATO-om je sprdnja a ovo sa ruskim otkazima očito posledica te sprdnje . No narod trpi svaku glupost koju mu režim servira . Poslednja je od onog zeca koji najavi aerodrom u Ulcinju , koji će vjerovatno biti tako konstruisan da ruski avioni na njega uopšte neće moći ni da… Više »

cattaro
Gost
cattaro

Ne znam ko bi se normalan
Ne znam ko bi se normalan vratio kad ih pljackate na svaki korak, dobro je da su se do sad vracali.
Uvijek vam je neko drugi kriv a najlakse je krivit druge. Ako hocete da mijenjate nesto pocnite od sebe. Drugacije ne moze

Toni
Gost
Toni

U prirodi našeg čovjeka nije
U prirodi našeg čovjeka nije da prizna bilo kakvu krivicu, bilo kad i za bilo šta. Kod nas jednostavno, niko nikad ni zašta nije kriv. Zato smo i tu đe smo.

%%
Gost
%%

Sta mlatite o NATO i cudima.Sta mlatite o NATO i cudima. Jeste citali prije par dana analizu ruskog analiticara iz Moskve koji je kazao da broj ruskih turista opada u svakoj drzavi pa i u CG ali ne zbog NATO nego zbog krize i sve manje finansijek moci ruskih drzavljanja usljed ekonomske krize, te da je putovanje ruskih turista u… Više »

Rico
Gost
Rico

Nagradno pitanje za 500.00
Nagradno pitanje za 500.00 eura ,a glasiiiiii DA NECEMO HLJEBA JEST,GLASA CEMO…sTA?

Anonimni
Gost
Anonimni

Dokaz da drzavu vode
Dokaz da drzavu vode nesposobne kreature.

Anonimni
Gost
Anonimni

Kompenzirace to Mile
Kompenzirace to Mile izgradnjom NATO bordela .
Bice Madam Mileva sa ekipom 100 % u pogonu.

burek
Gost
burek

Ko bi ikad pomislio da ce se
Ko bi ikad pomislio da ce se ovo desiti….Oh , wait

Njet
Gost
Njet

Koga je briga? Čekamo goste
Koga je briga? Čekamo goste iz NATO saveza i prijateljskih EU država i Amerike! Nikada više Rusi i Srbi neće biti naši gosti. I ne treba!

Anonimni
Gost
Anonimni

Čekali su i Godoa .
Čekali su i Godoa .

milivoj
Gost
milivoj

Vidi se da si iskusan
Vidi se da si iskusan turisticki radnik haha….

Send this to a friend