Ekonomija

Za savjetnike o drugom bloku TE 259 hiljada eura

Oni su advokatsku kancelariju, koja sarađuje sa austrijskim Šonerom, angažovali u martu, kada je trebalo da se dogovore sa italijanskim partnerom u EPCG kompanijom A2A, piše Dan.

Advokatsku kancelariju iz Srbije, koja ima predstavništvo u Crnoj Gori, angažovali su na osam mjeseci, odnosno do novembra, pokazuje dokument Savjeta u koji je Dan imao uvid. 

Sa A2A se Vlada nije dogovorila do 31. marta, kada je isticao ugovor o menadžmentu, pa su odlučili da aneksom produže ugovor na tri, a krajem juna na još mjesec dana.

Premijer Milo Đukanović, koji je predsjednik Savjeta za privatizaciju, najavio je prije dva dana da se dogovor o gradnji drugog bloka očekuje do 31. jula. Krajem jula zakazana je i skupština akcionara EPCG na kojoj će se odlučiti o načinu izgradnje drugog bloka.

EPCG trenutno pregovara sa Škoda Prahom koja je za gradnju bloka dva jačine 254 megavata ponudila 338,5 miliona eura. A2A je protiv gradnje drugog bloka u ovom trenutku, što je glavni problem u pregovorima oko nastavka ugovora o menadžmentu potpisanog 2009. godine.

Osim pružanja pravnih savjeta iz oblasti privatizacije, Moravčević, Vojnović i partneri će za 259 hiljada eura morati da pruže pravne savjete povodom uspostavljanja uslova za izgradnju novih kapaciteta, odnosno drugog bloka Termoelektrane Pljevlja kao dijela investicionog plana EPCG-a, kao i pravno savjetovanje povodom definisanja budućih odnosa sa Rudnikom uglja.

Send this to a friend