Kultura

Goranović sa Rutelijem: Nastavlja se dobra komunikacija Crne Gore i Italije

Goranović je istakao da asocijacija “Priorità Cultura”, kojom rukovodi Ruteli, baštini iste vrijednosti i teži istim ciljevima kada je u pitanju oblast kulture i očuvanja kulturne baštine.

On je kazao da Italija i Crna Gora njeguju tradicionalno prijateljske odnose, ne samo na političkom, već i na svim drugim nivoima.

“Naše bogato kulturno nasljeđe prepoznajemo kao dobar potencijal za ekonomsku valorizaciju i ostvarivanje međunarodne prepoznatljivosti Crne Gore i u toj oblasti su nam italijanska iskustva i pomoć dragocjena”, rekao je Goranović.

Sa njim se sližio i Ruteli koji je dodao da mediteranske zemlje Crna Gora i Italija moraju kontinuirano raditi na očuvanju svoje kulturne baštine, jezika, umjetnosti i tako promovisati svoj identitet.

On je izrazio uvjerenje da će Italija i Crna Gora kroz dalje zajedničke projekte i razmjenu iskustava biti pozitivan primjer međunacionalnog kulturnog partnerstva i prijateljstva.

Ruteli je Goranoviću prenio pozdrave ministra kulture Italije Daria Franćeskinija i poziv da uskoro posjeti Italiju.

Ministar Goranović i Ruteli su nakon sastanka učestvovali u programu svečanog otvaranja festivala Otvoreni dani nauke 2016, koji je bio upriličen u Vladinom Domu na Cetinju, u organizaciji Ministarstva nauke.

 

Send this to a friend