Politika

Dedeić: Crna Gora ne treba da ide u EU bez referenduma

On je ocijenio da posljedice britanskog referenduma zaokružuju temelje buduće Evrope suverenih nacija, koja je jedini racionalan kontinentalni projekat nakon izvjesnog kraha Evropske unije.

Dedeić je istakao da su očuvanje državnog i nacionalnog identiteta i pozicioniranje na bazi domaćeg ekonomskog interesa, isključivi ciljevi zrelih evropskih elita koje su na vlasti u svojim zemljama.

“Ako su Britanci mogli da se odupru briselskoj diktaturi i birokratiji, onda vlasti u Crnoj Gori i njeni kolaboracionisti iz redova opozicije u Odboru za evropske integracije moraju da shvate da bi Crna Gora u Evropskoj uniji bila članica drugog reda koju niko ni za šta ne bi pitao, taman koliko crnogorske “pregovarače” i danas ništa ne pitaju, sem kada je neophodno na crnogorsko tržište distribuirati meso kome ističe rok trajanja u zemljama Evropske unije”, kazao je Dedeić. 

On je naglasio da građani Crne Gore u značajnom broju osporavaju ambicije aktuelnih parlamentarnih političkih elita da “jednoglasno” uvedu našu državu u Evropsku uniju. “Neprirodno stanje po kome se svaki poslanik u parlamentu Crne Gore zalaže za ulazak u EU mora se korigovati na predstojećim državnim izborima”, dodao je Dedeić.

Prena njegovim riječima, trećina građana koja se, bez ikakve realne kampanje evroskeptika, konstantno protivi evrointegracijama, nema danas među 81 poslanikom ni jednog predstavnika koji dijeli njene vrijednosne stavove.

“Zato je organizovanje referenduma o ulasku u Evropsku uniju obaveza budućih državnih vlasti nakon predstojećih oktobarskih izbora koji je jednako značajan koliko i narodni plebiscit na kome će se testirati narodna volja povodom namjere režima i pojedinih njegovih satelita iz opozicije da Crnu Goru uvedu NATO”, zaključio je Dedeić.

Send this to a friend