Politika

Vučurović: Jači smo od DPS-a

“Samo nekoliko dana nakon jednog lažnog istraživanja javnog mnjenja, pojavilo se novo, i ova situacija sada već poprima elemente komedije, i mi iz DF-a sa radošću čekamo sledeće. Pošto su DF prije nekoliko dana nacrtali na 10 odsto, a danas na 5, 8, očekujemo da nam već sledeće nedjelje neko novo “istraživanje” dodijeli 2, 1 odsto”, kazao je Vučurović.

Simptomatično je, dodaje on, da između ovih istraživačkih NVO ne postoji nikakva koordinacija.

“Već se sve svodi na to kako da se što više podiđe šefu režima i njegovim projekcijama. Osim što se radi o potpunoj smijuriji, i iz ovoga treba izvući neke pouke jer je jasno da se radi o otvorenom obračunu režima sa Demokratskim frontom i slobodnim građanima Crne Gore, a ova poplava namještenih anketa siguran je znak ogromnog straha koji DPS i predsjednik te stranke osjećaju od protesta DF-a. Naravno, u ovaj projekat je, kao najobičniji pion pojedinih funkcionera DPS-a, uključena režimska pro – NATO opozicija iz tima B, koja je ponizno pristala da bude dio političko-kriminalnog obračuna sa DF-om. I tako će se do 27. septembra ređati ankete režimskih agencija, kojima se žele demotivisati građani, a pojačati žeđ za izborima, naravno u organizaciji Đukanovića, novonastalih stranaka”, kazao je Vučurović. 

On poručuje da na ovakva istraživanja javnog mnjenja imaju jedan odgovor.

“Nikakve režimske ankete i pritisci ne mogu zaustaviti antirežimsku opoziciju predvođenu DF-om na putu ka smjeni aktuelne vlasti i borbi za slobodnu Crnu Goru. Obmanjivanje građana je omiljena disciplina DPS-a, a kada se “uveže” sa strahom od gubljenja vlasti onda se dođe do “istraživanja” kojima se samo pokušava ohrabriti uplašeni šef režima koji odlično zna šta građani misle o njemu i njegovoj vlasti koja je Crnu Goru uvukla u katastrofalnu situaciju. Naivan je ako misli da ovakva istraživanja imaju nekoga uticaja na građane, jer je poznato da je snaga DPS-a, kada bi mu se uskratile metode krađe izbora, upravo na nivou koji je na ovoj smiješnoj anketi dopisan DF-u”, naglasio je Lekić.

Ističe da je Demokratski front jači od DPS-a čak i u sadašnjem trenutku kad je ovoj partiji na raspolaganju čitava mašinerija krađe, pritisaka, ucjena…

“Zato ovakve ankete mogu biti samo predmet podsmjeha i šala, a, ponavljamo, DF sa nestrpljenjem i zadovoljstvom iščekuje novo režimsko istraživanje javnog mnjenja, jer to su trenuci za zabavu, šalu, razonodu”, zaključuje Vučurović

Send this to a friend