Društvo

Čirgić Koprivici: Ne stvaram niti ćutim za pare, svoju nadoknadu doniraću FCJK

Adnan Čirgić

Današnjom izjavom da će dvije zaostale nadoknade istaknutim kulturnim stvaraocima, koje su bile protivzakonito obustavljene, biti isplaćene svima, pa i Adnanu Čirgiću, spoljni ekspert za kulturu u Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta Dragan Koprivica i taj resor potvrdili su našu optužbu da je riječ o svjesnoj diskreditaciji onih koji kritikuju ovu vlast, kazao je dekan Fakulteta za crnogorski jezik i književnost Adnan Čirgić.

“Budući da je ovih dana ponavljao da sam ja jedan od dva istaknuta kulturna stvaraoca (ime drugoga nije saopštio) koji je status stekao protivno proceduri, pitam se na osnovu čega je MPNKS odlučilo da mi isplati zaradu za koju je do juče tvrdilo da mi po zakonu ne pripada. Jesu li se to uvjerili da nemaju ingerencije da se igraju tužilaca i sudija ili im je dovoljno što su prethodnih dana u prljavoj kampanji pokušali da me diskredituju?!”, navodi Čirgić.

Poziva nadležno Ministarstvo da svoje navode o mome nezakonitom sticanju statusa istaknutoga kulturnog stvaraoca dokažu na sudu.

“Poručujem da ću, ukoliko mi zbilja uplate zaostale dvije nadoknade, obje donirati Fakultetu za crnogorski jezik i književnost, kojemu to ministarstvo do dana današnjega nije uplatilo ni jedan jedini cent. Osim ogavnoga odnosa MPNKS prema meni lično i ustanovi koju predstavljam, na ovaj me postupak posebno obavezuje odnos naših građana i prijatelja koji su iz svojih skromnih budžeta izdvojili donacije za opstanak FCJK, na čemu im osobito zahvaljujem”, kazao je Čirgić.

Kako je i ranije poručio, profesori FCJK niti pišu niti ćute za pare.

“Nema te novčane nadoknade kojom se može kupiti naša ćutnja pred činjenicom da ova vlast ruši građanski koncept crnogorske države i stubove njenoga identiteta”, poručuje Adnan Čirgić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Kristofer
Gost
Kristofer

Bravo casno covjece.!!

Lea
Gost
Lea

,,Niti stvaram, niti ćutim za pare.”
Maxima svih slobodnoumnih intelektualaca.
Svaka čast!

Lakojetako
Gost
Lakojetako

Živio Adnane, tek da je vise takvih ka Ti!

Velja Gora
Gost
Velja Gora

A sa dosadasnjim naknadama ?
Sad si se sjetio

Ruki
Gost
Ruki

Kuku nama,čuš “spoljni expert”

Drpo
Gost
Drpo

Vrati Adnane sve nadoknade sto si uzeo

Vesko
Gost
Vesko

E dosta smo mi cutali 30 god. Sad ste vi na red🤣

Eks
Gost
Eks

Nema toga univerziteta gdje bi ti mogao biti ista osim vratar,a kamoli profesor

Feniks
Gost
Feniks

Svaka čast gospodine Čirgiću! Tako se bori za i čuva ustanova u kojoj se radi, a ne kao gospoda iz PG, gdje sa onoliko univerzitetskih jedinica skoro da nema profesora koji se osjeća kao slobodan građanin kojeg nije strah da iznese svoj stav i suprostavi se satiranju države! Tamo izgleda dominiraju “prilagodljiva” gospoda! Budite istrajni u svojoj borbi, imate ogromnu… Više »

Lovcen
Gost
Lovcen

Svaka cast jednom od cuvara Crne Gore i svega sto je CRNOGORSKO .
Crnogorci svih vjera cuvajte vasu Crnu Goru bas kao sto se i ovaj divan covjek u ovom slucaju trudi i bori, ne prepustajte je ovim bijednim sludjenim izdajnicima!

Dijaspora
Gost
Dijaspora

Svaka čast gsp.Čirgiću,vi ste ponos Crne Gore.Još jače i žešće u borbi protiv okupatora.

Dolina Bogova
Gost
Dolina Bogova

Bravo i za tebe i za FCJK i studente ostalih fakulteta na Cetinje ,gradjane Cetinja . Pa ako opet zagrmi objavi , ds dobiju adekvatan odgovor kao Koprivica.

Edw
Gost
Edw

Kodifikovao jezik. Pa i oni sami taj jezik zovu po njemu. Nego sta nego je istaknuti kulturni radnik.

Send this to a friend